Het moet heel raar lopen wil FC Lisse de titel in 3A nog mislopen. Door zelf met 3-1 te winnen bij SEP en de nederlaag van nummer twee Den Hoorn op eigen veld tegen DOSR, bedraagt de voorsprong nu acht punten met nog drie wedstrijden te gaan. Volgende week maandag kan op eigen veld tegen hekkensluiter DHL de champagne worden ontkurkt.

,,Dit geven we niet meer weg”, is Lisse-trainer Laurens van der Voort overtuigd. ,,We zijn nu zo dichtbij.” Niemand zal de stelligheid van de oefenmeester in twijfel trekken. Voor het eerst sinds 1984, toen de club degradeerde, zal de club op de zondag weer actief zijn in de Tweede Klasse.

Slecht veld

Tegen middenmoter SEP werd alweer de vijftiende overwinning van het seizoen geboekt. Echt in gevaar kwam de zege niet, al gaf Van der Voort toe dat het niet van een leien dakje ging. ,,Het was, zoals de laatste weken, voetballend niet heel goed, maar dat heeft ook te maken met de slechte velden en de spanning die er toch een beetje opzit.”

In Delft kwamen de Lissenaren zelfs op achterstand. Nog voor de rust stond de geel-blauwe brigade via twee rake kopballen van David Verweij alweer op voorsprong. ,,In de rust spraken we af dat we het achterin dicht gingen gooien en via de counter zouden proberen de wedstrijd te beslissen.”

Opluchting

Bijna kreeg de koploper het deksel op de neus, maar een grote kans was niet besteed aan de Delftenaren. Patrick Schaap maakte daarna aan alle onzekerheid een einde en zorgde, zeker na het horen van de nederlaag van Den Hoorn, voor grote blijdschap bij de manschappen van Van der Voort.

Van der Voort: ,,Dit was al met al een goede overwinning. Zoals we er al vele hebben geboekt. We zijn de meest constante ploeg uit de competitie. En dat vind ik knap met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Zoals ze hier op de club zeggen: als je de meeste punten hebt, ben je de terechte kampioen. En daar ben ik het mee eens.”

Tekst: Tom van der Wilt