,,Gelukkig wel”, sprak een opgeluchte Dorus van der Voort na afloop van Teylingen – MMO. De aanvaller, vorig seizoen goed voor bijna dertig treffers, stond pas op een doelpunt. Maar met zijn vier goals tegen MMO (5-0) staat de teller na twaalf duels nu op vijf. Nog geen heel goed gemiddelde, gezien de statistieken van vorig seizoen, maar de weg naar boven lijkt ingeslagen.

,,Ja, dat kun je wel stellen. Vorig seizoen had ik er rond deze tijd al 20 goals inliggen. Natuurlijk knaagde het aan me, maar ik merkte dat ik de laatste weken meer grip kreeg. Voor mijn gevoel was het een kwestie van tijd voordat ik weer zou gaan scoren. Dat het er dan gelijk vier zijn, is helemaal mooi meegenomen”, uitte de aanvaller zijn blijdschap met een brede glimlach.”

Waarom Van der Voort ditmaal wel het net vond, daar had de doelpuntenmaker een simpele verklaring voor. ,,De eerste kans ging er nu wel in. Daar kreeg ik veel vertrouwen van. Na de rust lukte alles. Bij mijn tweede treffer kreeg ik de bal gelukkig mee en de derde was een lobje. Volgens mij heb ik nog nooit op die manier gescoord. Alles zat een keertje mee.”

Een aantal weken geleden voor de topper tegen Van Nispen beklaagde Van der Voort zich over de voor hem compleet nieuwe situatie. Tegenstanders stellen zich speciaal op hem en Teylingen in. ,,Ik had dit nog nooit eerder meegemaakt. Ik heb wel de kansen gehad, weliswaar niet zoveel als vorig jaar, maar dat heeft ook te maken met de tegenstanders. Ze zien ons als titelfavoriet, zakken ver in en proberen vanuit de omschakeling toe te slaan. Het wordt moeilijker om mij dan te lanceren op snelheid. Als ik ook weer meer ga scoren, winnen we ook als team weer wat makkelijker.”

Peer Compeer

Momenteel staat Teylingen tweede, met zes verliespunten achterstand op koploper Meerburg. Met nog drie lastige duels voor de winterstop, tegen allemaal ploegen die strijden voor de bovenste plekken, wordt het een hels karwei om het gat niet te laten oplopen. Toch mag de ploeg geen fout maken in de strijd om de titel. ,,Als we zes of zeven punten achter staan in de winterstop wordt het een moeilijk verhaal. Maar dan kan het nog. Het mogen er geen negen of tien worden. We moeten zelf deze zware reeks winnen en hopen dat Meerburg een keer verliest.”

Van der Voort ziet de komende duels wel met vertrouwen tegemoet. ,,We hebben een zo goed als fitte selectie. De blessuregevallen zijn bijna allemaal weer fit. En we hebben ook nog weinig kaarten opgelopen. Dat kan later in het seizoen zeker nog een rol gaan spelen. Kijk, Meerburg is niet zo dominant als Hillegom vorig jaar. Wij hebben gewoon teveel punten laten liggen en in de directe confrontatie waren we niet goed genoeg.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)