,,Gelukkig wel”, sprak een opgeluchte Dorus van der Voort na afloop van Teylingen – MMO. De aanvaller, vorig seizoen goed voor bijna dertig treffers, stond pas op een doelpunt. Maar met zijn vier goals tegen MMO (5-0) staat de teller na twaalf duels nu op vijf. Nog geen heel goed gemiddelde, gezien de statistieken van vorig seizoen, maar de weg naar boven lijkt ingeslagen.

,,Ja, dat kun je wel stellen. Vorig seizoen had ik er rond deze tijd al 20 goals inliggen. Natuurlijk knaagde het aan me, maar ik merkte dat ik de laatste weken meer grip kreeg. Voor mijn gevoel was het een kwestie van tijd voordat ik weer zou gaan scoren. Dat het er dan gelijk vier zijn, is helemaal mooi meegenomen”, uitte de aanvaller zijn blijdschap met een brede glimlach.”

Waarom Van der Voort ditmaal wel het net vond, daar had de doelpuntenmaker een simpele verklaring voor. ,,De eerste kans ging er nu wel in. Daar kreeg ik veel vertrouwen van. Na de rust lukte alles. Bij mijn tweede treffer kreeg ik de bal gelukkig mee en de derde was een lobje. Volgens mij heb ik nog nooit op die manier gescoord. Alles zat een keertje mee.”

Een aantal weken geleden voor de topper tegen Van Nispen beklaagde Van der Voort zich over de voor hem compleet nieuwe situatie. Tegenstanders stellen zich speciaal op hem en Teylingen in. ,,Ik had dit nog nooit eerder meegemaakt. Ik heb wel de kansen gehad, weliswaar niet zoveel als vorig jaar, maar dat heeft ook te maken met de tegenstanders. Ze zien ons als titelfavoriet, zakken ver in en proberen vanuit de omschakeling toe te slaan. Het wordt moeilijker om mij dan te lanceren op snelheid. Als ik ook weer meer ga scoren, winnen we ook als team weer wat makkelijker.”

Peer Compeer

Momenteel staat Teylingen tweede, met zes verliespunten achterstand op koploper Meerburg. Met nog drie lastige duels voor de winterstop, tegen allemaal ploegen die strijden voor de bovenste plekken, wordt het een hels karwei om het gat niet te laten oplopen. Toch mag de ploeg geen fout maken in de strijd om de titel. ,,Als we zes of zeven punten achter staan in de winterstop wordt het een moeilijk verhaal. Maar dan kan het nog. Het mogen er geen negen of tien worden. We moeten zelf deze zware reeks winnen en hopen dat Meerburg een keer verliest.”

Van der Voort ziet de komende duels wel met vertrouwen tegemoet. ,,We hebben een zo goed als fitte selectie. De blessuregevallen zijn bijna allemaal weer fit. En we hebben ook nog weinig kaarten opgelopen. Dat kan later in het seizoen zeker nog een rol gaan spelen. Kijk, Meerburg is niet zo dominant als Hillegom vorig jaar. Wij hebben gewoon teveel punten laten liggen en in de directe confrontatie waren we niet goed genoeg.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)