Dat Teylingen een lastige eerste competitiewedstrijd tegemoet ging, daar was iedereen het vooraf wel over eens. Maar dat Teylingen een 3-0 voorsprong weg zou geven en nog bijna met lege handen zou staan na afloop, daar had dan weer niemand rekening mee gehouden. Ook fenomeen Dorus van der Voort (5 doelpunten) niet: ,,We begonnen werelds aan de wedstrijd, scherp en we creëerden veel kansen. Helaas zakten we kort voor rust en de gehele tweede helft ver terug en werden we angstig.”

Binnen het half uur stond het 3-0 na drie absolute klasse-aanvallen en telkens was Van der Voort het eindstation. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, totdat Meerburg in de 44e minuut via oud-Teylinger Ramon Weyers uit het niets op 3-1 kwam. Precies hetgeen wat de ploeg van Ron de Roode nodig had.

Na de rust speelde Teylingen onherkenbaar zwak en Meerburg rook bloed wat resulteerde in de 3-2 en 3-3. Dankzij de individuele klasse van Van der Voort gingen de mannen van Laurens Mouter alsnog met de volle buit van het veld. In de 91e en 93e minuut maakte hij z’n kwintet vol, een ongekend rendement.

,,Gelukkig keerde het in de slotfase. Het publiek was vandaag de overduidelijke winnaar, al hadden we het liever eerder afgemaakt natuurlijk. We zijn ontzettend blij met de overwinning”, zei Van der Voort. Over een week speelt Teylingen de uitwedstrijd bij van Nispen.

Tekst: Koen van der Vlugt