width=

‘Some people seem to have it all.’ Loyd van der Wilden zal bescheiden glimlachen bij het lezen van die uitspraak. Zeker als het over hem zal gaan. Hij zal het hoogstwaarschijnlijk ook nog met een vriendelijk gebaar proberen weg te wuiven. Maar de twintigjarige voetballer heeft de wereld aan z’n voeten. Talentvol op het veld, succesvol buiten de krijtlijnen.

De buitenspeler van VVSB doorliep als jonge voetballer de jeugdopleidingen van ADO Den Haag en Feyenoord. In de zomer van 2017 toog in neer in Noordwijkerhout en liet in z’n eerste volle jaar bij VVSB een sterke indruk achter. Z’n rijke voetbal-cv vormde hem tot wat hij nu is: een buitenspeler met flair.

Diezelfde uitstraling etaleert hij ook buiten het veld. Hip, vrolijk en gezegend met open uitstraling. En dat trekt de aandacht. De Leidenaar oogde al lof met z’n fotogenieke voorkomen en deed af en toe modellenwerk voor Peak Sports, het kledingmerk van doelman Tim Krul.

HNTM
Het werden de eerste stappen voor Van der Wilden in een wereld die hem wel aanstond. ,,Het is namelijk ontzettend leuk om te doen”, vertelt de Leidenaar enthousiast. ,,Ik houd van mode en kleding en heb ook mijn eigen kledingstijl.” De voetballer noemt die zelf ‘classy, maar toch stoer’.

Het viel medestudenten van de Johan Cruyff academie op dat de aanvaller niet alleen talentvol aan de bal was, maar dat de chemie tussen hem en een camera ook heel natuurlijk is. Een aantal dames uit zijn klas gaven de voetballer met zijn goedkeuring op voor het RTL-programma Hollands Next Topmodel. En met succes.

,,Je weet hoe dat gaat in een kleedkamer hè? Een beetje dolletjes met die gasten.”

,,Ergens middenin de les werd ik gebeld en ben ik even het lokaal uitgelopen. Ik kreeg te horen dat ik was geselecteerd voor de castingdag. Die is afgelopen zomer geweest, maar deze week mocht ik het eindelijk aan de buitenwereld vertellen. Komende maandag wordt het uitgezonden. Wel kijken hè?”

Kleedkamergrappen
De social media-kanalen van de voetballer explodeerden. De aanvaller zag de ‘likes’ per seconde stijgen op Facebook en Instagram en ook Whatsapp hield na het bekendmaken niet op met aandacht vragen.

Binnen de selectie van VVSB werd er op geheel eigen wijze op gereageerd. ,,Je weet hoe dat gaat in een kleedkamer hè? Een beetje dolletjes met die gasten. Wat grappen. Maar dat had ik wel verwacht.”

De vraag is nu hoe zijn eventuele ‘nieuwe’ carrière valt te combineren met het voetballen op het hoogste amateurniveau. Zo moest hij noodgedwongen VVSB – Ajax laten schieten vanwege privéomstandigheden. Dat bleken achteraf, nu het bekend gemaakt mocht worden, uitgerekend de castingdag te zijn voor het RTL-programma.

,,Dat was een hele gave dag. Ik ging om 8.00 uur van huis en was pas om 1.00 uur weer terug. Op die dag zelf heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen.” Over de verdere toekomst heeft Van der Wilden nog niet gesproken met zijn huidige voetbalwerkgever.

,,Ik merk na de training aan m’n telefoon denk ik wel hoeveel mensen ernaar gekeken hebben.”

,,Het modellenwerk deed ik altijd op dagen dat ik niet trainde. Het viel ook altijd prima te combineren. Nu ook bijvoorbeeld ligt mijn focus alleen maar op komende zaterdag: IJsselmeervogels – VVSB.” Daarnaast is het nog maar de vraag in hoeverre de toekomst van Van der Wilden voor de camera ligt.

Uitzending
,,Wie weet wat de modellenwereld in de toekomst allemaal voor mooie dingen gaat opleveren. Over komende maandag kan ik nog niks zeggen. Ik geniet nu vooral van dit moment, van alle dingen die nu op mij afkomen. Verder ben ik gewoon aan het trainen om een betere voetballer te worden. Vanmorgen nog met Kevin Compier van Play2Improve bijvoorbeeld.”

Als de castingdag komende maandag wordt uitgezonden op RTL, staat de buitenspeler op het trainingsveld. ,,Ja, dat klopt. Ik merk na de training aan m’n telefoon denk ik wel hoeveel mensen ernaar hebben gekeken. Ik ben benieuwd.”

Foto’s: Hubert Habers & Hans Schalk

Lees ook: ‘Katwijk – Kozakken Boys risicowedstrijd: geen vrij verkoop’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)