Jan Dirk van der Zee is herbenoemd als directeur-bestuurder amateurvoetbal bij de KNVB. Dat heeft de bond vrijdagmiddag via de eigen officiele kanalen bekend gemaakt. Hij bekleedt die functie sinds februari 2015.

Van der Zee werd herbenoemd door de Raad van Toezicht. Die noemen hem op de site van de KNVB ‘de ideale persoon om ons amateurvoetbal ook in de komende jaren te gaan leiden’. Volgens de toezichthouders heeft hij een open houding en stopt hij veel energie in de verbeteringen in het amateurvoetbal die de KNVB voor ogen heeft.

De directeur-bestuurder is zelf ook trots op zijn herbenoeming, die op 1 april officieel al in is gegaan. “Natuurlijk ben ik blij het met het vertrouwen in mij, bij zowel de toezichthouders als bij de clubs. Dat voedt bij mij als voetbalman de ambitie om door te gaan. Ik vind het hartstikke leuk om te doen; diep in het voetbal aan de toekomst van het voetbal werken. Ervoor zorgen dat er, bijvoorbeeld, elke week gespeeld kan worden.”

Een herbenoeming kan overigens maximaal drie keer plaatsvinden. Dat betekent dat een directeur-bestuurder maximaal twaalf jaar die functie kan bekleden.

Ontwikkelingen
In de afgelopen drie jaar heeft het amateurvoetbal de nodige transformaties ondergaan. Zo zag de Tweede Divisie in 2016 z’n levenslicht. Ook nu zijn er nog volop ontwikkelingen aan de gang in de amateurtak. Er wordt onder andere gesproken over het vervagen van de scheiding tussen het zaterdag- en zondagvoetbal.

Lees ook: ‘Een Noordwijkse derby komt steeds dichterbij’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)