Directeur amateurvoetbal van de KNVB Jan-Dirk van der Zee is niet blij met de grote hoeveelheid beloftenteams die hebben aangegeven te willen instromen na volgend seizoen. Dat zei Van der Zee donderdagavond in Hardenberg bij HHC Hardenberg waar hij werd geïnterviewd voor HHC Now. ,,Toen ik hoorde dat achttien team zich hadden aangemeld, schrok ook ik. Daar ben ik niet blij mee. Zoveel teams laten instromen is niet wenselijk.

Dat er zoveel BVO’s alsnog mogen instromen heeft te maken met de ruil die er is gesloten. Omdat de amateurteams lagere licentie-eisen wilden, moest daar iets voor terug worden gegeven. En dus konden BVO’s tot 1 april zich aanmelden. Met dit tot gevolg. ,,We wisten dat dit zou komen, maar niet in zulke aantallen. We hebben een aantal competitiekaders doorgenomen, maar we hebben het teruggegeven aan het betaalde voetbal. Dat is niet gelukt. Het amateurvoetbal zit er ook niet op te wachten dat Jong Feyenoord in de Vijfde Klasse instroomt en zelfs niet in de Derde Divisie.”

Van der Zee bekent dat er een optie wordt besproken dat er weer een eigen beloftencompetitie wordt opgezet, met promotie/degradatie-regeling naar de Jupiler League. ,,Dat was eerst onbespreekbaar. Nu ligt dat weer op tafel.”

Ook ging Van Der Zee in op de wisselende speeltijden in de Tweede Divisie. ,,Dat is een gedrocht. Wat mij betreft verdwijnt de maandagavond helemaal. Wat het lastig maakt, is dat de zaterdag en zondagclubs het niet eens zijn. De belangenorganisaties moeten met een tijdstip komen waar iedereen tevreden over is. Dat heb ik meegegeven. Omdat FOX Sports nu heeft geopperd om alle duels om 15.30 uur te laten aanvangen, is er misschien wat beweging.”

Volgens Van der Zee was het debuutjaar van de Tweede Divisie zo slecht nog niet. ,,We hebben een nieuw product neergezet. Mooie nieuwe clashes gezien met een hoog niveau. Het staat er prima op. Er moet echter meer spanning komen, dan hebben we geweldige aansluiting op het betaalde voetbal.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)