Er gaat woensdagavond op de veelbesproken vergadering tussen de KNVB en de top van het amateurvoetbal nog geen beslissing vallen over de toekomst van beloftenteams van profclubs in de voetbalpiramide. Dat heeft de directeur-bestuurder amateurvoetbal per mail aan de deelnemende verenigingen laten weten.

Van der Zee reageert met zijn mail op de ophef die ontstond naar aanleiding van zijn uitnodiging voor de bijeenkomst van komende woensdag. Daarin sprak hij over een ‘besluit aangaande toetreding van meer beloftenteams in de voetbalpiramide’.

Dat dit besluit al leek te zijn genomen, schoot in het verkeerde keelgat van het amateurvoetbal. Een zestal clubs – FC Lisse, Rijnsburgse Boys, vv Katwijk, VVSB, IJsselmeervogels en Scheveningen – gooide de knuppel in het hoenderhok met een furieuze gezamenlijke brief en opende daarmee het bal voor een heuse opstand.

‘Goede eerste stap’
Maandag heeft Van der Zee laten weten dat veronderstellingen dat het besluit reeds vaststond voorbarig zijn.

Onderstaand de mail die door Van der Zee werd verstuurd

—————————————————————————————————————————————–

Beste allen,

Onder verwijzing naar onze uitnodiging voor de bijeenkomst op woensdag 28 juni a.s. heb ik (gelet op de vragen die wij van jullie hebben ontvangen) behoefte om de status van deze bijeenkomst nader toe te lichten.

De bedoeling van deze avond is om het compromismodel over extra instroom van beloften in het seizoen 2018/’19 aan de verenigingen toe te lichten en te toetsen. Nadrukkelijk wil ik aangeven, dat er nog geen besluit is genomen. Dit is mogelijk in de uitnodiging voor deze avond niet duidelijk genoeg overgekomen.

Zeer spoedig na de bijeenkomsten die deze week met de clubs (amateur- en betaald voetbal) worden gehouden, zullen de besturen van amateur- en betaald voetbal een besluit nemen over de extra instroom van beloftenteams.

Het leek mij goed dit vóór aanvang van de bijeenkomst te laten weten.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)