Rens van der Zwet kon na afloop van de met 5-0 verloren wedstrijd tegen Woubrugge nog wel positieve dingen uit het spel van Warmunda halen. Hij zag in zijn goal dat de Warmonders groeiende zijn, maar dat bepaalde facetten van het spel nog beter moeten om uiteindelijk de punten binnen te halen. Momenteel staat de ploeg van Barry van Rijn nog roemloos onderaan in de Vierde Klasse met nul punten uit de eerste drie wedstrijden.

„Ons spel wordt echt steeds beter, dus ik weet zeker dat wij op een gegeven moment punten gaan pakken’’, zei de 18-jarige doelman zelfverzekerd.

Leerproces
Dat er nog niet gewonnen is, heeft een aantal oorzaken. Ten eerste wonnen de Warmonders hun wedstrijden vorig jaar, in de Derde Klasse zondag, ook niet eenvoudig. Nu de switch is gemaakt naar het zaterdagvoetbal, wordt er op Sportpark Overbos weliswaar in de Vierde Klasse gespeeld, maar volgens Van der Zwet is het niveau juist hoger.

„Daar kwamen we eigenlijk al voor de eerste competitiewedstrijd achter. We wisten dat we onze wedstrijden ‘niet zomaar eventjes’ zouden winnen. Het zondagvoetbal is toch een beetje oud aan het worden en op zaterdag zijn ploegen voetballend een stuk sterker.’’

Daarnaast is de selectie van Warmunda op dit moment ook heel erg onervaren. Er zijn ongeveer vijf spelers die de leeftijd van 23 dragen, maar het overgrote deel van de groep is achttien of negentien jaar. 

„De lat ligt nu eenmaal wat hoger, maar als we er met zijn allen voor gaan, weet ik zeker dat wij stappen gaan maken’’

„Dat is toch merkbaar. De slimmigheidjes die de tegenstanders vaak wel hebben, ontbreken nog in het spel van ons. Of ik een voorbeeld kan noemen? Ja hoor, even voor de bal staan als we een vrije trap tegen krijgen.’’

Als de Warmonders hun wedstrijden willen gaan winnen, zullen er in ieder geval wat minder persoonlijke fouten moeten worden gemaakt. Tegen Woubrugge hadden er daardoor wat minder tegengoals kunnen vallen namelijk.

„Ik vond dat we allebei wel goed speelden, maar voetbal draait toch om het maken van de minste fouten. De eerste goals hadden voorkomen kunnen worden door een wat betere communicatie in de verdediging.’’

Daarnaast vielen de andere doelpunten ook op ongelukkige wijze achter de rug van Van der Zwet. Uiteindelijk moest de goalie wel vijf keer vissen, maar dat frustreert de jonge doelman (nog) niet. „Natuurlijk is het vervelend, maar ten eerste kon ik er weinig aan doen en ik kijk niet naar elk tegendoelpunt. Ik moet ermee dealen en we hopen dat we de volgende wedstrijd minder tegengoals krijgen’’, keek de 18-jarige keeper er met een volwassen blik naar.

Stijgende lijn
Voor de komende duels moet het elftal van Van Rijn de krachten zien te bundelen en hopelijk kunnen de jongelingen snel leren van de slimmigheden van de tegenstanders.

„De lat ligt nu eenmaal wat hoger, maar als we er met zijn allen voor gaan, weet ik zeker dat wij stappen gaan maken. Op de trainingen zie ik namelijk al vooruitgang en bij sommige spelers komt hun potentieel er ook nog niet helemaal uit. Het kan alleen maar beter gaan.’’

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: Late gelijkmaker persoonlijk succesje voor van der Wilden

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO2-2SJC
Foreholte 4-0VV Wilhelmus
Hillegom 4-0HMSH
Teylingen 0-0HVV
VVH/Velserbroek 4-1Van Nispen (zon.)