Zijn aangekondigde overstap naar vv Noordwijk maakte afgelopen voorjaar de nodige tongen los. Van Duijn, nog altijd pas 24 jaar oud, heeft zijn blauwwitte periode naar eigen zeggen helemaal afgesloten Zijn focus ligt volledig op de Duinwetering, waar hij met Noordwijk maar één doel voor ogen heeft: het bereiken van de Topklasse.

Een kwartier nadat Roelof Luinge zaterdag het laatste fluitsignaal na de met 4-1 gewonnen derby tegen SJC heeft laten klinken, staat Jaap van Duijn er voor de hoofdtribune ontspannen bij. Samen met Dogan Corneille en assistent trainer John van Veen neemt het drietal het duel nog even door. Met een biertje in de ene hand en een sigaretje losjes in de andere glimlacht de Katwijkse aanvaller van oor tot oor. Daar is ook alle reden voor. Met drie treffers heeft Van Duijn een bovenmodaal aandeel gehad in de zege op de Sint Jeroensclub. Op de vraag hoe het hem vergaat in het roodwitte shirt heeft Van Duijn een even kort als krachtig antwoord in huis. ,,Als ik scoor gaat het altijd goed. Ik wil mijn voeten laten spreken en dat gaat me aardig af de laatste weken.”

Een waarheid als een koe. Daarbij refereert Van Duijn met name aan de samenwerking met een andere nieuwkomer, Jeroen Borsboom. De van Jodan Boys overgekomen aanvaller scoorde tijdens de voorbereiding aan de lopende band. ,,Het is of we al jaren samenspelen. We voelen elkaar uitstekend aan. Het is nu even afwachten hoe het verder gaat, nu hij met een verdraaide knie is uitgevallen. Zijn vervanger Emiel Wendt heeft echter ook voldoende talent. Bijna elke positie is hier dubbel bezet en dat is ook de kracht van het team.”

Pizza
Als elftalbegeleider Rien van Zuilekom komt vragen of de Katwijker trek heeft in een stuk pizza wordt de Italiaanse lekkernij binnen een mum van tijd al in zijn handen geduwd. Tussen de antwoorden door zet hij zijn tanden erin. ,,Met Noordwijk willen we dit seizoen gaan knallen. Het ziet er ook goed uit. De bekerwinst op Hercules betekende een mooie opsteker voor het team. Dat ik zes keer scoor in een week is voor mij persoonlijk leuk. Mijn ploeggenoten weten me te vinden. Scoren is vooral een kwestie van goed lopen. Zeker bij die tweede van mij tegen SJC. Die tegendraadse kopgoal doet me goed. Scoren met het hoofd doe ik eigenlijk niet zoveel, maar deze voelde heel goed aan. Het ging na de rust wat minder als team, maar dat kwam mede doordat dat we nog geen drie dagen eerder 120 minuten volle bak hebben gespeeld bij Hercules.”

Voor Van Duijn mag het seizoen zo snel mogelijk beginnen. De voetballer die in het verleden zijn supporters op de banken kreeg om anderen, bewust of onbewust, niet veel later in de gordijnen te jagen, lijkt zijn draai te hebben gevonden in Noordwijk. ,,Zoals het nu gaat, wil ik het graag houden. Ik wil scoren, maar niet ten koste van alles”, daarmee doelend op die andere specialiteit die de aanvaller in huis heeft, de vrije trap. ,,Dat kan Maus (red: Maurits Splinter) ook uitstekend. Het is niet zo dat ik me altijd aanmeld als schutter bij zo’n gelegenheid. Dat doen we gewoon in overleg. Het is alleen maar mooi om twee van dergelijke specialisten in huis te hebben.”

Tekst: Leo Schrama

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)