,,Ik vind het jammer dat het zo negatief overkomt. Dat verdien ik niet”, aldus Jaap van Duijn. Noordwijk maakte woensdagavond melding van het vertrek van de Katwijkse aanvaller, maar over de invulling daarvan verschillen beide partijen van mening. Noordwijk stelt Van Duijn op non-actief te hebben gesteld, terwijl Van Duijn zegt zelf aangegeven te hebben de roodwitten te willen verlaten.

Noordwijk liet in een korte verklaring weten ‘dat er zich een aantal zaken hebben afgespeeld die de club niet kan accepteren’. In gesprek met VIDB verklaart Pieter Vink, bestuurslid technische zaken, dat het om het onderhouden van contacten met andere clubs gaat, zowel voor als na de cruciale wedstrijd tegen ASWH.

,,Maar er is helemaal niets gebeurd”, claimt Van Duijn op zijn beurt. ,,Het enige wat er gebeurd kan zijn, is dat ik zaterdag na de wedstrijd tegen Omroep West heb gezegd na te moeten denken over mijn toekomst bij Noordwijk. Vóór ASWH heeft één club mij inderdaad benaderd, maar daar heb ik pas na de wedstrijd antwoord op gegeven. Wat kan ik er aan doen als clubs mij bellen?”

Rechtsgeldig
,,Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om Noordwijk te gaan verlaten”, vervolgt Van Duijn. ,,Met alle respect voor de Hoofdklasse, maar op het derde amateurniveau hoor ik niet thuis. Iedereen die mij kent, weet dat ik zo hoog mogelijk wil spelen. Ik had nog niet getekend bij Noordwijk en dat is ook de reden dat ik er nu zo makkelijk onderuit kom. Ik wilde het zelf alleen nog niet naar buiten brengen, maar gisteravond wilde Pieter Vink mij spreken, samen met twee andere mensen van het bestuur. Daarin heb ik hetzelfde gezegd. Het was een heel positief gesprek en zij zeiden mij te begrijpen.”

Vink benadrukt echter dat Noordwijk Van Duijn op non-actief heeft gesteld. ,,Wij hadden een mondelinge, geldige overeenkomst met Jaap. Die is op basis van onderhandelingen en vraag en aanbod tot stand gekomen. Het akkoord is met zijn goedkeuring ook op onze site geplaatst. Wij hebben informatie dat Jaap contacten met andere clubs onderhoudt, zelfs al voor de return tegen ASWH. Dat kunnen wij simpelweg niet accepteren en dus hebben we hem op non-actief gesteld. Verder was het inderdaad geen vervelend gesprek. Jaap is zelfs nog bij de wedstrijd tegen Magreb blijven hangen en heeft nog een drankje in de business-ruimte gedaan. Wij zijn Jaap ook heel dankbaar. Hij is bij vijftig goals betrokken geweest en heeft een prima seizoen gedraaid.”

‘Japie dit, Japie dat’
Van Duijn betreurt het dat hij weer negatief in het nieuws is gekomen. ,,Ik heb natuurlijk veel gezeik gehad bij Quick Boys en dat was ook mijn eigen fout. Daarom vind ik het jammer dat het zo negatief gebracht wordt. Dat gun ik mezelf niet. Mensen in mijn omgeving weten hoe ik ben en dat ik graag zo hoog mogelijk wil spelen. Het liefst had ik met Noordwijk in de Derde Divisie gaan spelen, maar helaas is het niet gelukt om te promoveren. Daarom wil ik een stap hogerop maken en veel mensen begrijpen dat, ook bij Noordwijk. Helaas zijn er ook heel veel mensen die alweer oordelen: Japie dit, Japie dat. Jammer, ik vind dat je pas over iemand kan oordelen als je diegene kent.”

Van Duijn claimt in de belangstelling te staan van zowel clubs uit de Tweede als Derde Divisie. In de wandelgangen wordt hij aan een terugkeer aan Quick Boys gelinkt. ,,Er speelt niets, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit”, vertelt de aanvaller, die niet op namen in wil gaan. ,,Er lopen dingen, maar ik ga eerst even alles op een rijtje zetten.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)