Valken’68 heeft de Tweede Klasse C hoogstpersoonlijk weer spannend gemaakt. De ploeg van Arie van Duijn won op bezoek bij koploper Voorschoten’97 (1-2) en mag daardoor dromen van een mooi einde van de competitie. De mannen van Van Duijn staan bovenaan in de derde periode en hebben nog maar twee punten achterstand op de vierde plek. Er is nog voldoende mogelijk in Valkenburg om het seizoen alsnog te laten slagen. 

Toch heeft Van Duijn andere prioriteiten. Het feit dat zijn elftal bij de koploper wint en de aansluiting vindt met de top doet hem goed, maar volgens de oefenmeester is het eerst zaak om andere doelstellingen te behalen. ,,We moeten ons eerst definitief veilig spelen en daarna zien we het wel. Ik heb wel het idee dat de groep er alles aan doet om het seizoen te laten slagen”, zegt hij daar over.

,,Als we met 3-0 achterstaan in het eerste kwartier, dan hebben we niets te zeggen.”

Niets te klagen
Dat zijn ploeg er alles aan deed in Voorschoten om een resultaat te behalen was aan de einduitslag te zien. Toch hadden de bezoekers in de openingsfase van het duel niets te klagen. ,,Als we met 3-0 achter zouden staan na het eerste kwartier, dan hebben we niets te zeggen”, is Van Duijn eerlijk. ,,Daarna zijn we met twee in plaats van drie spitsen gaan spelen en toen kregen we meer grip op de wedstrijd.”

Blijdschap bij Valken’68 na een treffer van Timo Schaap. 

Daarna kwam er een fase waarin de Valkenburgers toesloegen. Timo Schaap was alert in het strafschopgebied en schoot de rood-gelen op voorsprong: 0-1. ,,Toen groeide het vertrouwen in de ploeg en ging het steeds beter staan. We gingen met een voorsprong de rust in en dan weet je dat Voorschoten, omdat zij de koploper zijn, in de tweede helft ruimtes gaan weggeven.”

,,Het belangrijkste is dat we onderin zijn weggelopen en dat we de aansluiting vinden met de vierde plek.”

Schaap schiet Valken op rozen
Dat gebeurde ook, maar de thuisploeg zette echt alles op alles om een resultaat te pakken. De koploper bracht een extra spits in de ploeg en ging alles of niets spelen. Wederom wisten de bezoekers te profiteren. ,,Timo (Schaap, red.) maakte een fantastische individuele actie en schoot de 0-2 binnen. Daarna kwamen we in een fase waarin we de 0-3 moesten maken, maar de 1-2 tegen kregen. Dan denk je toch weer even dat het mis zou gaan, maar met strijd en vechtlust hebben we de punten binnengehaald.”

,,Het belangrijkste is dat we onderin zijn weggelopen en dat we de aansluiting vinden met de vierde plek. Volgens mij is het verschil zelfs maar negen punten met de koppositie, dus dat is mooi. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om met een goed gevoel Valken te verlaten en ik heb het idee dat de groep dat ook wil. Het worden nog interessante weken bij Valken’68.”

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook:Katwijk haakt af in de titelstrijd naar verhit potje op De Krom


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels