Nul punten en geen enkele treffer. Zie daar de mislukte oogst voor Valken’68 in de eerste drie competitiewedstrijden. Op bezoek bij koploper SVC’08 kwam daar afgelopen zaterdagmiddag rigoureus verandering in. Drie Valkenburgse doelpunten leverde de eerste seizoensoverwinning op. Bovendien hield Max Lobel, invaller voor de geblesseerde Erwin van der Nagel, ook nog eens de nul.

,,Winnen is altijd het beste medicijn voor een ploeg”, aldus de tevreden Valken-coach Arie van Duijn na de eclatante 0-3 bij SVC’08. ,,Zeker na de kansloze verliespartij van vorige week tegen VELO moest er iets gebeuren. Een uitgebreide praatsessie met spelers en de complete staf bood uitkomst. Een aantal aanpassingen in de opstelling en de speelstijl hebben tot deze overwinning geleid. Ik ben ervan overtuigd dat het ijs voor ons nu gebroken is.”

Woorden waar opluchting in klonk, maar waaruit ook vertrouwen naar zijn ploeg en de toekomst sprak. De winstpartij op het Oostersportpark kwam zeker niet zonder slag of stoot tot stand, maar was in de ogen van de oefenmeester wel dik verdiend.

,,Ons plannetje is gelukt en dat hadden we in deze fase hard nodig.”

,,Max Lobel heeft het als invalkeeper gewoon goed gedaan. Daarnaast zorgde Jeffrey Smit, een echte kuitenbijter op het middenveld, voor meer gif in de ploeg. Dat was een bewuste keuze. Zo’n type speler hadden we hard nodig. Het was onze bedoeling om vandaag meer vanuit de verdediging te spelen. Daar kozen we ervoor om met twee spitsen aan te treden tegen deze sterke tegenstander”, verklaarde van Duijn vervolgens het strijdplan. ,,Ons plannetje is gelukt en dat hadden we in deze fase hard nodig.”

Controle
Daarbij kon gesteld worden dat Valken’68 het duel al vanaf de beginfase controleerde. Dat leverde ook nog eens de openingsgoal van Arjan Haasnoot op toen een voorzet vanaf de rechtervleugel uiteindelijk voor de voeten van de verdediger rolde. Zijn doeltreffende uithaal leverde niet alleen een voorsprong op, maar zorgde ook voor het nodige zelfvertrouwen.

Haasnoot juicht na z’n openingsgoal tegen SVC’08

,,Daarbij hadden we het geluk dat SVC’08 de paal trof. In de rust merkte ik in de kleedkamer al dat het vertrouwen weer terug was in de ploeg. Een heerlijk gevoel, want drie verliespartijen op rij doet wel iets met de spelers”, constateerde Van Duijn al bij een bakkie thee.

,,Zelf ben ik er altijd in blijven geloven. Deze selectie kan veel meer.”

Na de rust ging SVC’08 tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Waarbij Valken’68 vergat om in de omschakeling een beslissende tik uit te delen. ,,Je weet dat ze gaan komen, maar daar hebben we ons dit keer goed op ingesteld. Toen Marc Langeveld na een knappe individuele actie de 0-2 binnen had gewerkt wisten we dat we er dichtbij waren. Toch verslapten we niet en daar moet ik de jongens mee complimenteren”, loofde Van Duijn de instelling van zijn spelers.

Lijn doortrekken
De kers op de taart werd in blessuretijd door Timo Schaap verzorgd door voor de derde Valkenburgse treffer te tekenen. ,,Het begin is er”, aldus van Duijn. ,,Nu moeten we deze lijn zien door te trekken. Zelf ben ik er altijd in blijven geloven. Deze selectie kan veel meer. Met dezelfde strijd en beleving en door keihard te werken kan het ook niet anders. Aanstaande zaterdag komt Berkel, de huidige nummer twee, naar ‘t Duyfrak. Nu we van de nul af zijn moeten we die ploeg ook kunnen pakken.”

SVC’08 – Valken’68 0-3 (0-1) 27. Haasnoot 0-1, 71. Langeveld 0-2, 90+1. Schaap 0-3

Valken’68: Lobel, De Vries, Haasnoot, Zandbergen, De Best, Smit (85. Yarmin) , Redel, De Mooij, Langeveld (80. Hogewoning), Schaap, Kurbegovic (70. Van der Bent)

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Vooropgezet plannetje slaagt voor Van Nispen (zat.) tegen Lugdunum’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA