De selectie van SJC wordt alsmaar smaller. Na het tussentijdse vertrek van Raymond van Heijningen en het tijdelijke verlof van Bas Beijersbergen (wegens privéomstandigheden) maakte ook Juriaan van Duyn bekend per direct te stoppen bij de derdedivisionist. De 25-jarige centrale verdediger kwam dit seizoen slechts twee competitiewedstrijden in actie. ,,Dan houdt het voor mij wel op. Ik kan het niet meer opbrengen, zeker niet in combinatie met mijn werk.”

Van Duyn werkt als logistiek ziekenhuismedewerker in het LUMC, waar hij onregelmatige diensten draait en onder meer ook patiënten vervoert van de ene afdeling naar de andere. ,,Ik loop zo’n dertien à veertien kilometer tijdens werk. De ene dag begin ik om 7 uur ’s ochtends, de andere dag ben ik pas om 7 uur ’s avonds klaar. Het wisselt heel erg.”

Te veel
,,Kijk, als ik iedere zaterdag m’n minuten maak, dan vind ik het niet zo erg. Maar drie keer in de week trainen en zaterdag niet spelen is gewoon lastig vol te houden. En dan wordt er op zondag ook nog verwacht dat je met het tweede team meedoet. Ik ben dan vijf dagen in de week met voetbal bezig, dat vind ik te veel.”

,,Ik liep de dagen erna wel met schaamrood op de kaken door het dorp heen.”

De mandekker ging eigenlijk met andere verwachtingen het seizoen in. Zo miste hij in de afgelopen twee jaar nauwelijks minuten en vorig seizoen was hij zelfs de speler met de meeste minuten. ,,In de voorbereiding speelde ik veel. Ik heb de oefenduels met Scheveningen en Katwijk gespeeld. En in de eerste competitiewedstrijd tegen Harkemase Boys (3-2 verlies, red.) begon ik op de bank.”

Geslachtofferd
Voor Van Duyn was dat juist moeilijk te rijmen met de voorgaande seizoenen, zeker toen hij als enige geslachtofferd werd naar aanleiding van de 1-8 nederlaag tegen DOVO. ,,Toen zou ik er eigenlijk al naast staan, maar mijn concurrent kwam te laat. Dus ik mocht wel beginnen. Het liep niet zo goed af, op z’n zachtst gezegd. Ik liep de dagen erna wel met schaamrood op de kaken door het dorp heen. Maar ik werd wel een beetje als schlemiel neergezet.”

Een week na het duel met DOVO, op bezoek bij Achilles’29 (2-4 winst), stond het verdedigingsduo met Tom Broekhuizen en Tracy Kapata weer ‘gewoon’ opgesteld. ,,Tja, volgens mij veroorzaak je zo’n grote nederlaag niet in je eentje. Ik vind het jammer dat het zo is gegaan, maar het is de keuze van de trainer. En die respecteer ik ook. Ik ben gewoon met een goed gevoel, zonder enige problemen, weggegaan. De rest van de spelersgroep vond het ook jammer dat ik dit besluit nam.”


Vanzelfsprekend kreeg Van Duyn reacties op zijn besluit. ,,Ik was erbij tijdens de derby tegen Noordwijk en kwam daar weer ontzettend veel bekenden tegen. Veel ouders ook van (oud-)teamgenoten. De meesten begrepen het wel, maar niet iedereen. Natuurlijk krijg je van sommigen negatieve reacties, maar dat zijn er maar weinig hoor.”

,,Het moment dat ik besefte dat ik naar dit team wilde, was tijdens de derby tegen FC Lisse (2-1 winst, red.).”

Biertjes
De verdediger is inmiddels aangesloten bij SJC zaterdag 1, dat uitkomt in de Vierde Klasse A en waar zijn voormalig ploeggenoten spelen. Onder meer Dandy Steenvoorden en Mike Verhoek maken nu deel uit van dat team. ,,Ik heb afgelopen woensdag voor het eerst meegetraind. Gewoon een lekker balletje trappen om in conditie te blijven. Het is alleen de vraag wanneer ik ook wedstrijden mag spelen, want daar moet dispensatie voor worden aangevraagd bij de KNVB. Ik weet niet hoelang dat duurt.”

Van Duyn komt zodoende weer te spelen met zijn oude maatjes van vroeger. ,,Een aantal ken ik sinds m’n vijfde. Dat is gewoon weer ontzettend leuk. Het moment dat ik besefte dat ik naar dit team wilde, was tijdens de derby tegen FC Lisse (2-1 winst, red.).”

,,Ik zat op de bank en die gasten stonden aan de overkant van het veld te kijken langs de kant. Waarschijnlijk al met de nodige biertjes op, maar toen dacht ik: ‘ik ga weer met die gasten spelen’. Ik twijfelde er na vorig seizoen ook al over, hoor. Maar ik wilde de club absoluut niet in te steek laten en het eerste nog helpen om één jaar te overbruggen. Nogmaals: dat het zo is gelopen, is ontzettend jammer. Toch blijft SJC m’n cluppie.”

Archieffoto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘Broekhuizen: ,,Wij gaan gewoon onze puntjes pakken”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude