Jaap Aartman miste als aanvoerder van VVSB (zat.) de nacompetitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen LYRA vanwege een schoring. ,,Een domme tweede gele kaart tegen KMD, de eerste wedstrijd in de play-offs”, zo oordeelt hij achteraf. Tijdens het duel dat de ploeg van Rob Jonkman speelde in De Lier stierf de middenvelder uiteindelijk duizend doden langs de lijn. In de slotseconden van het duel maakte Koen Damen de winnende treffer, nog geen twee minuten nadat de thuisploeg op gelijke hoogte was gekomen. ,,Ik sprong een gat in de lucht en was Koen ontzettend dankbaar.”

Gelukkig voor voor de 25-jarige Noordwijkerhouter kan hij zaterdag alsnog z’n laatste wedstrijd van het seizoen spelen in de eindstrijd van de nacompetitie tegen DoCoS. De winnaar van die finale speelt volgend seizoen in de Tweede Klasse. Voor DoCoS bekend terrein, voor VVSB (zat.) nieuwe grond.

,,Het was al bijzonder dat we de nacompetitie mochten spelen. Dat we nu in de finale staan is helemaal een cadeautje”, blijft Aartman nuchter onder de prestaties van zijn team. ,,Maar nu promotie binnen handbereik is, moeten we er ook voor gaan. VVSB had een vijfjarenplan met dit team: ze wilden binnen die tijd naar de Tweede Klasse. Dat kunnen we nu in twee jaar voor elkaar krijgen. Dat is best een hele prestatie. Als het ons zaterdag lukt, dan staan de kratjes bier en champagne klaar. Het tweede team van de zaterdag staat ook nog in de finale van de nacompetitie. Het kan een prachtige dag worden.”

,,Ook voor zaterdag zal onze trainer wel een plannetje hebben bedacht.”

Om deze zaterdag positiever te laten verlopen dan een week geleden voor de Noordwijkerhoutse club, toen het vlaggenschip uit de Tweede Divisie naar de Derde Divisie degradeerde, zal de ploeg van Jonkman moeten winnen van DoCoS. Op voorhand volgens Aartman geen onmogelijke opgave.

Solide
,,We hebben twee keer eerder tegen deze ploeg gespeeld. Eén keer in de LAV-Cup en dit jaar nog in een oefenpotje. Toen wonnen we met 2-1. In die wedstrijd vond ik ons voetballend beter en had DoCoS echt wel een paar zwaktes, waarvan wij konden profiteren. Ook voor zaterdag zal onze trainer wel een plannetje hebben bedacht. Hij is dinsdagavond wezen kijken bij Be Fair – DoCoS, in de vorige ronde.”

Over de vorm van z’n eigen ploeg maakt de aanvoerder zich allerminst zorgen. Hij zag zaterdag nog vanaf de bank hoe z’n elftal het ook goed deed zonder zijn inbreng en die van Timo van der Raadt en doelman Peter van den Berg. ,,We zijn de afgelopen wedstrijden zeer solide geweest. In de competitie hebben we een fase gehad, nadat we de periodetitel hadden gepakt, waarin we mindere resultaten behaalden.”

,,Dat kost energie voor ons, maar daar zijn we in de afgelopen jaren steeds slimmer mee omgegaan.”

,,We wilden in die periode de wedstrijden vaak ‘te voetballend’ oplossen. Maar wij zijn een team dat gebaat is bij hard werken. Daar ligt onze kracht. Wij laten tegenstanders vaak het spel maken. Dat kost energie voor ons, maar daar zijn we in de afgelopen jaren steeds slimmer mee omgegaan. Daarnaast hebben we gewoon een fitte ploeg.”

Bellen
Voor dat laatste geeft Aartman trainer Jonkman ook de nodige credits. Sowieso is de band tussen de technische staf en de spelersgroep prima. ,,Volgend jaar ga ik mijn vierde jaar in met Rob als trainer en dat voelt nog steeds goed. De wisselwerking tussen de groep en hem is prima. Het is een leuke mix van gezelligheid en fanatisme.”

,,Dankzij onze prestaties merk je ook de waardering van de club en in het dorp zelf. Als ik door Noordwijkerhout loop, dan klampen mensen mij aan en vragen: ‘zo, Jaap.. weer gewonnen?’ Dat is hartstikke leuk. En dat jullie nu ook weer bellen, dat zegt genoeg. Dat is ontzettend goed om dat te zien.”

Foto: Tino Stulen

Lees ook: ‘Quick Boys ontkent komst Volendams duo’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels