FC Rijnvogels had zaterdag uitstekende zaken kunnen doen, maar sneed zich in en tegen Spijkenisse lelijk in de vingers. Waar de subtop lonkte, is het doel van de Katwijkers na de 3-0 nederlaag voorlopig weer handhaven. ,,Dit was de allerslechtste wedstrijd van het seizoen”, waren de duidelijke woorden van trainer Hein van Heek.

Rijnvogels speelde met name een zwakke eerste helft tegen de huidige nummer negen in de Hoofdklasse B. Van Heek miste naar eigen zeggen de passie en beleving bij zijn ploeg en zag dat de promovendus bij rust al tegen een 3-0 achterstand aankeek. Bij twee van de drie treffers ging het arbitrale trio volgens Van Heek de mist in.

Knullig

,,Aan de eerste goal ging buitenspel vooraf en bij het tweede doelpunt was sprake van gevaarlijk spel. Al moet ik ook zeggen dat wij knullig stonden te verdedigen. Spijkenisse heeft gewoon terecht gewonnen. Wij hebben voetballend gezien te weinig gebracht. Ik heb in de pauze twee spelers gewisseld, maar dat hadden er net zo goed negen kunnen zijn. Zo’n wedstrijd overkomt je weleens. Dat is iets ongrijpbaars voor een trainer.”

Rijnvogels kwam in de tweede helft beter voor de dag en kreeg ook wel wat kansjes om terug te komen in de wedstrijd. In de slotfase miste Jeffrey Beukenholdt zelfs een strafschop

De equipe van Van Heek liet dus na om op vijf punten te komen van nummer twee Quick Boys en moet door de nederlaag toch weer even naar onderen kijken. Al is het gat met nummer elf SHO nog altijd groot: zeven punten.

,,Het is jammer. We hadden bij winst onze doelstelling aan kunnen passen”, zei Van Heek. ,,Nu blijft die voorlopig nog handhaven. Met FC ‘s-Gravenzande krijgen we volgende week een concurrent op bezoek. Ik weet zeker dat mijn groep het snel weer oppikt en er dan weer staat.”

Tekst: Jeroen Bijma