Trainer Hein van Heek roemde hem vorige week al, en vandaag bleek maar weer eens hoe belangrijk de inbreng van Niels van Veen voor FC Rijnvogels is. Na het uitvallen van de spits verdween vrijwel al het voetbal uit de ploeg. Dat, en twee defensieve fouten, waren debet aan het verlies tegen ASWH (1-3).

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor FC Rijnvogels. De ploeg speelde weliswaar niet groots, maar koesterde bij rust een verdiende 1-0 voorsprong. Na de thee gooide ASWH het over een andere boeg. ,,Zij schakelden een tandje bij en gaven meer strijd. Wij gingen daar niet in mee”, zei Van Heek.

Rijn                               Het bewuste moment, waarbij Tieleman Van Veen in het gezicht raakte 

Toch was de coach niet te spreken over het handelen van ASWH. Verdediger Jerry Tieleman schakelde met een zuivere elleboogstoot (zie foto hierboven) Van Veen uit en na rust ging Michael van Dommelen op het been staan van Sonny ten Hoope (zie onderste foto). ,,Vooropgesteld: we hebben het de tweede helft zelf uit handen gegeven”, sprak Van Heek. ,,Die elleboog kun je als scheidsrechter over het hoofd hebben gezien. Maar de tweede zag hij wel en dan mag je daarvoor niet slechts geel geven. Dit soort dingen hoort niet op het voetbalveld thuis.”

Uiteindelijk bleek het uitvallen van Van Veen cruciaal. In de tweede helft kwam Rijnvogels nauwelijks nog aan voetballen toe. Vervanger Martijn Tjon-A-Noek wist geen moment te imponeren. De aanwinst werd met veel bombarie binnengehaald, maar heeft (nog) niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. Tjon-A-Noek scoorde weliswaar zes goals, geen slecht gemiddelde, maar valt voetballend tegen. De spits is geen schim van de speler van vorig seizoen, toen hij indruk maakte op de scouts van Rijnvogels. Mede daarom was Tjon-A-Noek tegen ASWH op de bank begonnen.

Rijn 3         Het tweede moment waarover Van Heek zich opwond: Van Dommelen haalt door op Ten Hoope

Aanvoerder Van der Horst brak niettemin een lans. ,,Een kwaliteit van Niels is dat hij blijft lopen. Hij heeft een goed loopvermogen. Maar het is te zwaar om dit verlies op het uitvallen van Niels af te schuiven. Het kwam niet door Martijn dat er achterin cruciale fouten werden gemaakt. We waren de tweede helft allemaal niet in goeden doen.”

Van Heek erkende dat Tjon-A-Noek hem nog niet heeft kunnen bekoren, maar nam zijn spits ook in bescherming. ,,Ik vond ook dat Mitchel (Beijersbergen) en Sammy (Zandbergen) na rust veel minder speelden.”

ASWH mocht dan het randje hebben opgezocht, en erover heen zijn gegaan, de zege was zeker verdiend. De bezoekers hadden de eerste vijftien minuten de overhand en voerden ook in de tweede helft de regie. Enkel in de tussenliggende periode had Rijnvogels het voor het zeggen. De Katwijkers kwamen ook op voorsprong, via de ijzersterke Pieter van der Breggen, Rijnvogels dacht ook op 2-0 te zijn gekomen, maar een goal van Sammy Zandbergen werd afgekeurd wegens buitenspel.

Fouten
In de tweede bedrijf brak defensief geklungel Rijnvogels op. Halverwege de tweede helft kon Verhoeve volledig ongehinderd uit een vrije trap de 1-1 binnen werken. De verdediger was één van de drie vrije ASWH-mensen bij de tweede paal. Twee minuten later viel direct de 1-2. Joey Zandbergen ging in de fout met een te korte terugspeelbal op doelman Peter Messemaker. Invaller Robbert Olijfveld onderschepte en drukte af: 1-2.

Diezelfde Olijfveld zorgde in blessuretijd voor de 1-3. Rijnvogels had daarvoor de lange Sander van der Gugten ingebracht om nog iets te forceren, maar van een offensief was nauwelijks sprake.

,,Ik vond dat deze wedstrijd niet echt een winnaar verdiende. Het was van beide kanten wachten op fouten. Wij waren het die er teveel maakten”, stelde Van der Horst. ,,We kunnen altijd een keer verliezen, zeker gezien de zware wedstrijden waar we inzitten. Maar we staan er nog steeds heel goed voor.”

FC Rijnvogels – ASWH 1-3 (1-0). 26. Van der Breggen 1-0, 67. Verhoeve 1-1. 69. Olijfveld 1-2, 90+2. Olijfveld 1-3

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, J. Zandbergen, R. Zandbergen, Van der Horst (87. Van der Gugten), Van der Breggen, Kooij, Beijersbergen, Van Veen (46. Tjon-A-Noek), S. Zandbergen (81. Dijk)

Foto’s: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)