Peter Messemaker verkeert volgens trainer Hein van Heek in de vorm van zijn leven, maar ging uitgerekend in de derby tegen zijn geliefde Quick Boys in de fout. De goalie zelf hield er een naar gevoel aan over. 

Volgens Messemaker werd hij bij de 0-1 licht uit balans geraakt door Quick Boys-verdediger Antony Bentem. ,,Ik hing in de lucht en voelde een hand in mijn rug. Het was niet hard en geen echte zet, maar net genoeg om mij uit balans te krijgen. Ik kon ‘m alleen met mijn vingertoppen raken. De bal belandde precies voor de voeten van Bentem, die de bal vervolgens aflegde op Yordi Teijsse. Achteraf hoorde ik dat het buitenspel had kunnen zijn, omdat ik voorbij de bal was. Dat maakt het helemaal zuur.”

Scheidsrechter Serik floot niet en daar kon Messemaker inkomen. ,,Het was een slimmigheidje van Bentem. Het zijn gelouterde gasten. Als hij echt een zet gaf, had je kunnen zeggen: het was een overtreding. Maar het was slechts een licht tikje.”

Een ander verhaal was de wisselbeurt van Rob Zandbergen. De verdediger annex middenvelder kwam te laat. Coach Van Heek was onverbiddelijk. ,,Als het nou de eerste keer was…, maar het is al een paar keer gebeurd. Niet zo slim van hem.” Pepijn Kooij profiteerde en mocht in de basis starten. De middenvelder is nog niet helemaal fit. ,,Pepijn heeft wat blessures gehad en deze week voor het eerst meegetraind.”

Al met al speelde Rijnvogels geen onverdienstelijke pot, al ontbeerde het de Kooltuinbewoners aan stootkracht voorin. Het optreden was in ieder geval een stuk beter dan in oktober op Nieuw Zuid toen Rijnvogels werd geveegd. Van Heek kijkt met vertrouwen naar de toekomst. ,,Ik denk dat we een aardige selectie hebben staan. Voorin missen we wat spelers en komen we nu wat tekort. Daar komen drie of vier hele goede spelers bij. Achterin hebben we ook wat concurrentie gehaald en voor het middenvelder ook nog een speler. Daarnaast wordt het tweede versterkt met jongens veel talent. Die gaan ook met ons meetrainen. De toekomst ziet er goed uit.”REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen