We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekend gaat het dan echt gebeuren; ook de rest van de competities gaat weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met alle trainers. In aflevering vijftien is het de beurt aan Hein van Heek (FC Rijnvogels).

Hein, je gaf aan het begin van de voorbereiding aan dat jullie voor de vijfde plaats gaan. Is er sindsdien iets aan die doelstelling veranderd?
,,Nee, zeker niet. Vorig seizoen zijn we achtste geworden, wat natuurlijk prima is als je debuteert in de Hoofdklasse. Maar de doelstelling voor dit seizoen ligt hoger. In de voorbereiding heb ik de bevestiging gekregen dat we dit seizoen sterker zijn geworden. De concurrentie binnen de selectie is groter geworden dus dan moeten we ook onze doelstelling hoger inschalen.”

In deze hoofdklasse zijn er veel clubs die bovenin mee willen en kunnen strijden. Wie zie jij als titelfavoriet?
,,Quick Boys is de favoriet voor de titel met vlak daaronder de outsiders; Hoek, ASWH en Noordwijk. Ik denk dat er daarna een groepje komt waarin wij zitten samen met Ter Leede en Zwaluwen. Daarnaast is er altijd wel één verrassing bij.”

Over de ploegen onderin gesproken. Wie zijn volgens jou de degradatiekandidaten?
,,Met degradatiekandidaten hou ik me niet bezig. We scharen onszelf daar niet onder en kijken er dan ook niet echt naar. Wie er gaat degraderen mogen de jongens onderin lekker uitvechten.”

Hoe verliep de voorbereiding en is de districtsbeker hierin een welkome toevoeging?
,,De beker is zeker een toevoeging. Dan krijg je kans om tegen goede tegenstanders te oefenen en gaat het ergens om. We wilden met Rijnvogels de volgende ronde halen en laten zien wie wij zijn. Ik kreeg toen de bevestiging dat de selectie inderdaad sterker is geworden. Dat ik niet altijd kon beschikken over een geheel fitte selectie door blessures, was even iets minder. Maar een fitte selectie heb je eigenlijk nooit. Martijn Tjon-A-Njoek, Pepijn Kooij en Orlando Ouwehand waren al geblesseerd en daar kregen we deze week Thomas Dijk bij. Martin Onderwater is daarnaast nog een twijfelgeval met een dikke knie. Maar in tegenstelling tot vorig jaar kon de concurrentie het dit jaar wel opvangen.

Wat moet er dit jaar beter ten opzichte van vorig jaar?
,,We moeten constanter worden in wedstrijden. Vorig seizoen hebben we vlak voor tijd vijf á zes keer een voorsprong weggegeven. Dit kan twee keer in een seizoen gebeuren, maar zo vaak als vorig jaar moeten we voorkomen. Door minder verval in ons spel te laten komen moet dit lukken. Het moet minder op en neer golven.”

Ten slotte een open deur: hoe bevielen de regionale derby’s vorig seizoen?
,,Natuurlijk zijn die goed bevallen. Kijk maar naar de thuiswedstrijden tegen Katwijk en Quick Boys toen de Kooltuin helemaal vol stond. En ook tegen Noordwijk en Ter Leede was de zijlijn redelijk gevuld. Dit seizoen kijk ik hier wederom naar uit.”

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Archief


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude