Inmiddels is de 49-jarige Hein van Heek bezig aan zijn vierde seizoen als coach bij FC Rijnvogels. Resultaten uit het heden en verleden liegen er niet om. De Leiderdorper heeft het samen met zijn technische staf allemaal goed voor elkaar bij de Katwijkers. In zijn tweede seizoen bij de Kooltuinstrijders leidde de oefenmeester de roodwitten naar de titel in de Eerste Klasse. Dit seizoen pakte Rijnvogels de eerste periodetitel en lijkt de kans op promotie naar de Topklasse groter dan ooit.

Menig Rijnvogels-supporter zal met gepaste trots de stand van de Hoofdklasse B bekijken. De Katwijkse fusieclub is momenteel samen met streekgenoot Noordwijk lijstaanvoerder en na acht duels spelen valt er weinig te klagen. De prima start van het seizoen werd zaterdag na een 2-0 overwinning op Jodan Boys bekroond met de eerste periodetitel.

,,Dit smaakt naar meer”, vertelt de coach. ,,We spelen nu in ieder geval nacompetitie. Aan het begin van het seizoen was onze doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen. Dan is het lekker dat we nu zo voortvarend aan het seizoen begonnen zijn en dit ‘kleine prijsje’ al hebben gepakt.”

Kansen groter dan ooit
Door de komst van de Landelijke Tweede Divisie en de versterkte promotie maakt Rijnvogels een goede kans om te promoveren. Van Heek: ,,Die Topklasse lonkt. Wij zijn – jammer genoeg – niet de enige ploeg die ontzettend graag nog een stapje hoger willen voetballen. Maar we zitten natuurlijk wel in een gunstigere situatie dan andere ploegen op dit moment. Door het behalen van de periodetitel zijn we eigenlijk nog maar twee duels verwijderd van promotie.”

Inmiddels is bekend dat Rijnvogels dit seizoen een hardwerkende ploeg heeft. De spelers maken allemaal meters voor elkaar en dat is de grootste kracht. Van Heek beaamt dat: ,,We zijn lekker bezig. De jongens knokken voor elkaar. De positieve resultaten werpen niet alleen zijn vruchten af binnen de ploeg. Het is binnen de hele vereniging merkbaar.”

Na het relatief eenvoudige programma dat de Kooltuinstrijders achter de rug hebben, komt er nu een periode met mooie, maar ook lastigere affiches aan. Zo staat aankomend weekend de derby tegen dorpsgenoot Quick Boys op de rol. ,,Dat zijn toch wel de wedstrijden waar je het voor doet. Ik hoef de jongens niet te motiveren hoor. Dat gaat vanzelf.”

Rijp
Van Heek vindt dat zijn ploeg inmiddels rijp is voor de Topklasse. De oefenmeester baseert dat onder andere op de positieve resultaten van zijn ploeg tegen een aantal topklassers. ,,Twee jaar terug werden we zoek getikt door FC Lisse, Rijnsburgse Boys en Scheveningen. Maar dit seizoen waren we gewaagd aan Lisse. We kwamen in een oefenduel met 3-0 voor, maar het werd uiteindelijk nog 3-3. Daarnaast hebben we Rijnsburgse Boys opnieuw uit de Districtsbeker geknikkerd (5-1). Ik heb de jongens in de loop der jaren beter zien worden. Ik zie het wel voor me, die Topklasse.”

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Kooltuinstrijders Rijnvogels


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)