Hein van Heek en de technische mensen van FC Rijnvogels waren er binnen een halfuurtje uit. Beide partijen hadden de intentie om met elkaar door te gaan en dus was de deal snel beklonken. Van Heek heeft met een jaar verlengd en is ook volgend seizoen coach van Rijnvogels.

,,Als het klikt, waarom zou je dan naar een andere club gaan”, vraagt Van Heek zich af. ,,Ik heb het naar mijn zin, de resultaten zijn goed en de jongens, begeleiding en technische mensen zijn leuk om mee te werken. Daarnaast heeft Rijnvogels een prachtige supportersvereniging.”

Van Heek is bezig aan zijn derde seizoen bij Rijnvogels. Hij werd vorig jaar kampioen met de Kooltuinbewoners en staat nu in de sterke Hoofdklasse B verrassend tweede na zes duels. ,,We moeten van het moment genieten en dat doe ik zeker, al blijven we natuurlijk ook hard werken. Het moment dat het minder gaat komt steeds dichterbij, maar dat willen we zo lang mogelijk blijven uitstellen.”

Traditiegetrouw heeft Van Heek voor één jaar bijgetekend. ,,Dat doe ik altijd, want je weet nooit wat er gebeurt. Het kan minder gaan en de klik kan minder worden. Ik verwacht dat overigens niet, maar ik bekijk het gewoon van jaar tot jaar.”

Van Heek heeft van het bestuur de toezegging gehad dat het budget iets omhoog gaat. ,,Dat zal gebruikt worden om de huidige spelers te behouden. Een club moet nooit boven zijn stand leven, want de kans is dan groot dat het misgaat. Dat zie je aan Voorschoten. Maar Rijnvogels is een gezonde club.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA