De mannen van Hein van Heek liggen op kampioenskoers. Met nog 12 wedstrijden te gaan, bedraagt de voorsprong op nummer 2 Swift nog immer 10 punten. Want ook in de eerste wedstrijd van 2014 gaat RC Rijnvogels door waar het in 2013 mee geëindigd is: wedstrijden winnen. Van Heek bevestigt: ,,Dat stemt mij natuurlijk tevreden ja. Ik loop lang genoeg mee om te weten dat een winterstop een hinderlijke onderbreking kan zijn. Zeker wanneer je in zo’n flow zit waarin wij zaten. Dat we die lijn nu naadloos doortrekken, geeft in ieder geval aan dat we van die winterstop weinig last hebben gehad.”

De oefenmeester was vooral tevreden over de eerste helft. ,,Daarin waren we heer en meester en speelden we echt goed voetbal. De 1 – 0 ruststand (goal Martin Onderwater, red.) gaf mijns inziens de verhoudingen in het veld niet goed weer. Dat lag overigens vooral aan onszelf want we maakten de kansen niet af. De tweede helft konden we dat niveau niet vasthouden. Dat is iets waaraan we de komende weken gaan werken. Want met iets minder geluk schieten zij die grote kans vlak voor tijd wel gewoon binnen. Deze wedstrijd hadden we veel eerder veilig moeten stellen.”

FC Rijnvogels speelt volgende week de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW dat met 17 punten de 9e plek bezet.