FC Lisse kwam bij het competitiedebuut van Richard van Heulen als hoofdtrainer nog wel verrassend op voorsprong in en tegen Katwijk, maar kon het – in tegenstelling tot vorig seizoen – uiteindelijk toch niet bolwerken tegen de regerend kampioen. Van Heulen zag dat zijn ploeg zonder kleerscheuren en met een 0-1-voorsprong de rust haalde, maar na de thee toch het hoofd moest buigen. “We hebben de tweede helft niet hetzelfde kunnen brengen als de eerste,” concludeerde hij na afloop.

“Het was misschien niet verdiend, maar ook zeker niet onverdiend”, duidde van Heulen de 0-1-voorsprong van zijn ploeg, die halverwege de eerste helft tot stand kwam. Justin van der Putten beschikte na een voorzet van links over de beste timing en kopte de openingstreffer achter Jean Paul van Leeuwen.

Katwijk had tot dat doelpunt wel een overwicht, maar wist FC Lisse niet met de rug tegen de muur te zetten. “Zij speelden sterk, maar wij wisten voor rust wel regelmatig onder de druk uit te voetballen”, vond Van Heulen, die zag dat zijn ploeg het na rust steeds moeilijker kreeg. “In de tweede helft konden we niet hetzelfde brengen als in de eerste. We kwamen daarom eigenlijk niet verder meer dan tegenhouden.”

Katwijk wist zes minuten na rust al de eerste bres te slaan in de defensie van FC Lisse. Een verre inworp van Joey Ravensbergen werd goed doorgekopt door Sietse Brandsma, waarna Danny Bakker er als de kippen bij was om de gelijkmaker binnen te tikken. Halverwege de tweede helft was het Brandsma zelf, die een voorzet van invaller Mathijs Hardijk hard in de touwen achter Richard de Groot kopte. Het slotakkoord was twaalf minuten voor tijd voor aanvoerder Robbert Susan. De middenvelder volleerde Katwijk naar een veilige marge: 3-1.

“We hebben vandaag laten zien dat we een lange tijd mee kunnen komen, maar dat we het nog geen hele wedstrijd vol weten te houden”, stelde Van Heulen. Dat zijn ploeg aan kwaliteit heeft ingeleverd ten opzichte van afgelopen seizoen maakt de opdracht om ook na dit seizoen tweededivisionist te zijn niet moeilijker, vindt hij. “We hebben, met het wegvallen van Jeffrey Klijbroek, Tom Noordhof en Erik Cummins, buitencategorie ingeleverd. Daar hebben we jongens voor teruggekregen die Tweede Divisie-waardig zijn. Daarin hebben we iets aan kwaliteit ingeleverd. Dit seizoen is het echter niet moeilijker om ons te handhaven dan afgelopen seizoen.”

Tekst: Henk Kasius
Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Kees Jonker

Lees ook: Katwijk poetst achterstand weg en start met winst in streekderby
Check ook: De Groot (FC Lisse) krijgt loon naar werken: ‘Blijkt maar weer dat je nooit moet opgeven’

POPULAIRE BERICHTEN