Dat een slechte voorbereiding helemaal niets zegt, bewijst FC Lisse. De geelblauwe formatie is ook na twee speelronden in de zaterdagse  Topklasse nog zonder puntenverlies. De ploeg van Misha Salden versloeg vandaag aan de rode kant van de Westmaat IJsselmeervogels met 1-0. Renaldo Jongebloet maakte de enige treffer, die nu al de boeken ingaat als een van de mooiste treffers van het seizoen. Door de zege staat Lisse samen met Scheveningen, Spakenburg en Capelle bovenaan.

,,Deze is heel lekker, want zo vaak hebben we hier nog niet gewonnen”, zegt Richard van Heulen. De middenvelder vond de zege helemaal niet onverdiend. ,,Zeker niet. We hebben heel weinig weggegeven en dan weet je dat als je een goal maakt, je hier zomaar kunt winnen. Al had ik met een gelijkspel ook kunnen leven.”

IJsselmeervogels was in de eerste helft sporadisch gevaarlijk. Lisse controleerde het duel zonder zelf tot al te grote kansen komen. ,,We bleven rustig, speelden ook zeker niet in de hoogste versnelling, maar kwamen er voetballend een aantal keren goed uit.”

Domper in de eerste helft was het vroege uitvallen van Mo Messaoud. De aanvaller, net weer fit na een lange knieblessure, kreeg last van zijn hamstring en werd vervangen door Thierry Monteny.  ,,Mo zegt dat die niets hoorde knappen, dus waarschijnlijk is het een kleine verrekking”, aldus Van Heulen.”

Winnende goal

Na rust volgde het moment van Jongebloet. De voorzet kwam vanaf links en bij de eerste paal, ter hoogte van de penaltystip, nam de kleine behendige spits de bal in een keer op z’n hak. IJsselmeervogels-doelman Van Emmerik stond als aan de grond genageld en zag de bal bij de tweede paal binnenploffen: 0-1.

Na de voorsprong kregen de bezoekers mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar in plaats daarvan werd het nog even hachelijk voor het doel van Lisse-goalie Mark de Vries. ,,Zij gooiden een spits erbij en gingen alles of niets spelen, dan weet je dat die maar een keer goed hoeft te vallen, maar ook toen gaven we niks weg.”

De frustraties liepen bij de gastheren hoog op en Jongebloet werd daar het slachtoffer van. ,,Hun linksback kwam vol met twee benen in op de enkel van Renaldo. Dat was een zuivere rode kaart.” Gelukkig voor Lisse lijkt de schade niet heel erg, weet Van Heulen. ,,Ik denk dat het meevalt, maar dat moeten we even afwachten.”

Mooi begin

Van Heulen is vanzelfsprekend blij met zes punten uit twee duels. ,,Dit is een heel mooi begin. De buitenwacht was na de slechte voorbereiding al in de paniekstand, maar wij niet. We gaan gewoon proberen zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en dan kijken we wel waar we eindigen.”

Heeft de terugkeer van Kevin Winter misschien, buiten uiteraard het voetballende gedeelte, ook een groot psychologisch voordeel? ,,Ik denk dat het wel meespeelt. Naast dat Kevin een hele goede voetballer is, is het ook een grote persoonlijkheid. Er is nu ook wat meer rust in de ploeg. We hebben drie, vier oudere spelers die de ploeg kunnen bijsturen als dat nodig is. Dat gaat zoveel makkelijker dan wanneer je in je eentje bent. Dan voel je je soms echt een roepende in de woestijn.”

Samenvatting TV West


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO