Voetballers laten voetbal niet zo snel en makkelijk achter zich. Stoppen is moeilijk. Je bent bang dat je van alles gaat missen; de gezelligheid, de afleiding, de fysieke beweging of gewoon het spelletje. Thijs van Hofwegen, rasvoetballer van Quick Boys, worstelde ook met die keuze, maar hakte afgelopen week vastberaden de knoop door. Volgend seizoen stopt hij met de sport waar hij ooit hoopte (en dichtbij was) de top te bereiken. Dat doet hij om zijn ambities in een andere passie te kunnen verwezenlijken: eind juli vertrekt hij als ondernemer naar het land waar hij sinds deze zomer verknocht aan is geraakt, Indonesië.

,,De keuze was óf nog door bij Quick Boys óf stoppen. Ondanks mijn geringe aantal speelminuten vind ik dit wel een fantastische club, waar ik nog veel langer voor had willen spelen. Maar het is stoppen geworden’’, vertelt Van Hofwegen, die deze zomer van TEC de overstap naar Nieuw Zuid maakte en daarvoor prof was bij AZ, FC Utrecht, NEC en FC Twente.

Zijn reden om voor een voetballoos leven te kiezen is helder. De hoop als voetballer door te breken is vervlogen. Daar heeft de 27-jarige Amsterdammer zich sinds zijn stap naar de amateurs vorig jaar ook bij neergelegd. Als voetballer in de Derde Divisie is hij echter nog wel intensief bezig met de sport en die tijd besteedt hij nu liever anders.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)