Voetballers laten voetbal niet zo snel en makkelijk achter zich. Stoppen is moeilijk. Je bent bang dat je van alles gaat missen; de gezelligheid, de afleiding, de fysieke beweging of gewoon het spelletje. Thijs van Hofwegen, rasvoetballer van Quick Boys, worstelde ook met die keuze, maar hakte afgelopen week vastberaden de knoop door. Volgend seizoen stopt hij met de sport waar hij ooit hoopte (en dichtbij was) de top te bereiken. Dat doet hij om zijn ambities in een andere passie te kunnen verwezenlijken: eind juli vertrekt hij als ondernemer naar het land waar hij sinds deze zomer verknocht aan is geraakt, Indonesië.

,,De keuze was óf nog door bij Quick Boys óf stoppen. Ondanks mijn geringe aantal speelminuten vind ik dit wel een fantastische club, waar ik nog veel langer voor had willen spelen. Maar het is stoppen geworden’’, vertelt Van Hofwegen, die deze zomer van TEC de overstap naar Nieuw Zuid maakte en daarvoor prof was bij AZ, FC Utrecht, NEC en FC Twente.

Zijn reden om voor een voetballoos leven te kiezen is helder. De hoop als voetballer door te breken is vervlogen. Daar heeft de 27-jarige Amsterdammer zich sinds zijn stap naar de amateurs vorig jaar ook bij neergelegd. Als voetballer in de Derde Divisie is hij echter nog wel intensief bezig met de sport en die tijd besteedt hij nu liever anders.

,,Ik wil groot worden als ondernemer”

,,M’n hele leven zit ik al aan voetbal gebonden. Dat was om mijn droom te verwezenlijken, daar was ik bij Utrecht toen ik mijn debuut maakte dichtbij, maar het is door pech en wat blessures niet gelukt door te breken. Nu heb ik iets anders voor ogen: ik wil groot worden als ondernemer. Ook de tijd die nu nog in voetballen zit, heb ik daar voor nodig’’, verklaart Van Hofwegen.

Earthcircus
Afgelopen zomer werd hij verliefd op het eiland Bali, waar hij komende zomer zijn eerste projecten wil gaan starten. ,,Mijn beste vriend, Simen, woont daar nu al drie jaar en is daar ook ondernemer. Hij doet echt van alles. Vorige zomer ben ik hem gaan opzoeken en ik heb daar een aantal weken gebackpackt. Je hebt daar alles; zon, zee, strand, prachtige natuur en het leven is een stuk goedkoper, dus ook een soort relaxter. Ook heb ik daar mijn vriendin ontmoet, ze heet Nahin en zij heeft daar haar eigen kledingmerk. Dat heet Earthcircus.’’

Verliefd op en dus liefde voor Bali én grote ambities als ondernemer. Van Hofwegen besloot om alles te combineren en heeft daarom grootse plannen op het Indonesische eiland. ,,Ik wil zelf een soort ‘fitvakanties’ gaan aanbieden. Dat wil zeggen een vakantie waarin je wordt begeleid met sporten en we op de voeding letten, door gezonde maaltijden aan te bieden. Zo kom je fitter terug van een fantastische vakantie op een schitterende locatie ”, zegt Van Hofwegen enthousiast.

,,Ik weet inmiddels genoeg over het lichaam en over fit worden”

Van Hofwegen gelooft heilig in dit concept, denkt dat hij er ontzettend veel plezier aan gaat beleven om dit plan uit te zetten en weet dat hij er ook heel geschikt voor is. ,,Als voetballer ben ik jaren bezig geweest met m’n lichaam. Vaak zelfs intensiever dan mij lief was, doordat ik veel blessures heb gehad. Ik weet inmiddels dus genoeg over het lichaam en over fit worden. Mensen daarbij helpen op vakantie lijkt me ontzettend leuk”, vertelt hij gedreven.

Als ‘tweede project’ werkt Van Hofwegen straks mee aan het kledingproject van zijn vriendin. De jonge Amsterdammer tekende onlangs zelfs een contract om vijf jaar een pand te huren in de stad Cangu. ,,Daar willen we een tweede winkel openen voor een bepaalde kledinglijn om haar bestaande merk nog te verstevigen. Dat we nu ook echt een pand hebben, voor toch best een lange tijd, maakt alles wel echt. Het gaat gebeuren. Ik maak alleen voor de zekerheid deze zomer nog mijn master rechten af. Daarna gaat het beginnen”, aldus Van Hofwegen.

Rapper
Hoe dichterbij zijn grote avontuur komt, hoe meer het allemaal gaat kriebelen. Van Hofwegen is eigenlijk steeds zekerder van zijn zaak dat dit een goede stap in zijn leven is en gebruikt een quote van een grote Amerikaanse rapper om dat gevoel te omschrijven: ,,Ik denk gewoon dat ik daar (Bali, red.) echt een heerlijk leven ga krijgen. Mocht het allemaal mislukken dan heb ik altijd mijn studie nog. Maar vooralsnog heb ik een beetje het  ‘Get rich or die tryin’ gevoel.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Quick Boys schorst topscorer intern voor cruciaal duel tegen SteDoCo’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk1-3Quick Boys
FC Lisse1-1DVS'33 Ermelo
Ter Leede3-2SC Feyenoord
FC Rijnvogels3-1Swift
Soccer Boys1-3Valken '68
Kagia3-0HYS
Nieuwkoop2-3Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)0-4Zwammerdam
Katwijk2-1Rijnsburgse Boys
Achilles '291-3Noordwijk
SJC6-3SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom1-2Velsen
Foreholte0-2RVC'33
GDA1-3Teylingen
De Treffers0-0VVSB
VCS1-1Warmunda