Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum kon zijn glimlach niet onderdrukken, toen hij de loting van de KNVB-beker zag. Al vanaf het moment dat de Katwijkers promoveerden naar de Tweede Divisie gaat het maar over één ding: de derby van het dorp. Met de eerste confrontatie op 21 september in aantocht, had natuurlijk niemand rekening gehouden met een confrontatie in de beker een paar dagen later. Toch maakt de voorzitter zich geen zorgen. ,,Het moet een voetbalfeest worden”, benadrukt hij direct zijn gevoel. 

Het is al jaren gespreksonderwerp nummer één in de gemeente: de felbegeerde derby. Vier jaar lang werd die niet gespeeld en dit seizoen is die eindelijk terug op de competitiekalender. De KNVB gaf de inwoners en supporters van het dorp nog een extraatje, want tijdens de loting van de tweede kwalificatieronde van de beker werden de beide ploegen ook aan elkaar gekoppeld. Tamelijk bizar volgens Van Kruistum.

,,Ik was net thuis van de wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam”, begint de preses. ,,Ik was eigenlijk zo bezig met die wedstrijd, omdat we hem verloren, dat ik helemaal niet meer aan die loting had gedacht. Sterker nog: ik was hem zelfs vergeten. Een paar minuten na de loting kreeg ik al een belletje van wat mensen. Fantastisch natuurlijk dat die wedstrijd ook in de beker gespeeld gaat worden.”

Wederom om de tafel 
Direct na de loting gingen de alarmbellen af bij de gemeente van het dorp. Er was al zoveel te doen om de derby van 21 september en rondom die wedstrijd was al het nodige geregeld. Eindelijk dachten de gemeente, de politie en de clubs alles achter de rug te hebben, maar plotseling moesten de hoofdpersonen wederom met elkaar om de tafel.

,,Wij hebben er alles aan gedaan en nu zijn de supporters aan zet.”

,,Doordat die bekerwedstrijd zo kort na de derby valt, handhaven we het beleidsplan van 21 september”, gaat Van Kruistum verder. ,,We hebben geen tijd om te evalueren of om dingen te analyseren, dus ook tijdens de beker-derby zal er een buscombi komen. Eigenlijk is het al van de zotten dat dat moet, maar we willen geen risico’s lopen.”

De supporters aan zet 
Veel zorgen om problemen maakt Van Kruistum zich niet. Als echte Quick Boys-man geniet hij met volle teugen van alle gebeurtenissen rondom zijn club. ,,Ik zit er ook niet zo krampachtig in. Voorheen spraken de beide supportersgroepen nog wel eens af om een biertje te doen met elkaar, maar nu spreken ze af om met elkaar op de vuist te gaan. Dat is de grootste onzin natuurlijk. Ik maak me geen zorgen, want ik ga er vanuit dat het een groot voetbalfeest gaat worden. Niet alleen op Nieuw Zuid, maar ook bij Katwijk. Wij hebben er alles aan gedaan en nu zijn de supporters aan zet.”

Overigens hopen de blauw-witten tussen de 8000 en 8500 kaarten te slijten voor de beker-derby op Sportpark Nieuw Zuid. Buurman Katwijk krijgt voor het bekerduel de beschikking over zo’n 1200 kaarten. Ook in de aanvangstijd is er nog een wijziging aangebracht. De bond besloot in eerste instantie om het duel naar 18.30 uur te verplaatsen, maar naar alle waarschijnlijkheid zal de aftrap om 18.45 uur plaatsvinden. De reden daarvoor is om de werkende supporters tegemoet te komen.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Derby’s in de beker vinden plaats op 24 september
POPULAIRE BERICHTEN