width=

VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen was zaterdag na afloop van het gelijkspel tegen TEC (2-2) tevreden met wat zijn ploeg heeft neergezet dit seizoen. ,,We worden gedeeld zevende met vier ploegen met 47 punten. De doelstelling was het linkerrijtje en dat is gelukt. Het debuut in de Tweede Divisie is geslaagd wat mij betreft. We hebben dit jaar hele goede dingen gezien, maar ook wat slechte. Maar ook dat is inherent aan het niveau waarin je speelt.”

De trainer weet ook dat VVSB op spelersgebied een bewogen jaar achter de rug heeft. Onder andere het vertrek van spits Giovialli Serbony heeft er in gehakt bij de Noordwijkerhouters. ,,Met de Kerst hebben we afscheid genomen van hem, wat toch je eerste spits was. Serbony was ongelofelijk belangrijk was voor de ploeg.”

Dat de ploeg daarna z’n rug heeft gerecht, maakt Van Leeuwen een gelukkig man. ,,Dat hebben we goed opgevangen. Alleen zie je wel door de weken heen en met name de laatste paar weken dat je iemand mist die de bal vast kan houden. We hebben een zwaar seizoen gehad met de beker erbij, maar het was weer volop genieten van de jongens. De jongens zijn door de bekeravonturen de laatste twee jaar zeker volwassener geworden.”

,,Ik heb het idee dat het meer mentaal zwaar is dan fysiek”, vervolgt Van Leeuwen. ,,We hebben een fitte ploeg en over het algemeen met heel veel dezelfde jongens kunnen voetballen. We gaan nu eerst vier weken vakantie nemen. Dan gaan we twee weken trainen met de nieuwe selectie. Dan nemen we weer vier weken vrij en aansluitend vijf weken de voorbereiding starten. Ik knip het altijd in tweeën net als vorig jaar en dat bevalt uitstekend. Zondag gaan we afsluiten met de groep en afscheid nemen van de jongens die weg gaan. Volgend seizoen gaan we weer aan een nieuwe episode beginnen.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)