VVSB tegen Katwijk was een zouteloze pot voetbal. Naderhand ging het dan ook niet over mooie doelpunten, sublieme acties of ander genot waarvoor men doorgaans naar een sportpark gaat. Met Van Leeuwen werd zijn vroege wissel van Tomas Tavilla besproken en het voetballen in de Tweede Divisie. De oefenmeester van de Noordwijkerhouters ziet er wel wat in als er een aantal regioclubs bijkomen. ,,Het zou mooi zijn als volgend seizoen Lisse en Scheveningen promoveren en een grote club, zoals bijvoorbeeld IJsselmeervogels, erbij komt.”

Na vijf minuten moest Wilfred van Leeuwen zijn eerste wissel al toepassen in het duel tegen Katwijk. De supporters op de tribune hadden na de wedstrijd geen idee wat er aan de hand was met Tavilla. Van Leeuwen gaf een duidelijke uitleg: ,,Tomas kreeg last van hartritmestoornissen, wat voor hem natuurlijk het meest vervelende is. Ik heb dat zelf ook wel eens gehad en je kan het gelukkig makkelijk verhelpen. Daarnaast is zijn vader cardioloog dus die was er gelijk bij.”

,,We zijn vorige week dan wel helemaal kiekeboe gespeeld door Jong AZ, maar de taak blijft daar toch in eerste instantie opleiden”

Hoewel de gezondheid van Tavilla natuurlijk het belangrijkste is, moest Van Leeuwen door de blessure wel zijn tactisch plan omgooien. ,,Ik bracht bewust Younes Seghrouchni in. Ik wilde Tommy Bekooij op het middenveld laten spelen. Hij speelt makkelijk een man uit, waardoor we een overwicht krijgen voorin. Dat pakte redelijk uit totdat ik zo snel moest wisselen. Uiteindelijk krijgt Katwijk een aantal kansen en wij een grote via Tim de Rijk. Dat het 0-0 wordt lijkt me een juiste uitslag.”

VVSB kon na een aantal seizoenen weer eens een derby in competitieverband spelen op De Boekhorst. De vraag is of dat de spelers een boost geeft? Van Leeuwen vond andere omstandigheden nog belangrijker. ,,Ten eerste is het tijdstip belangrijk. Hier thuis op De Boekhorst om zes uur op zaterdag geeft altijd iets extra’s. Er zijn altijd veel mensen dan, de sfeer is leuk en gezellig. Er is vandaag dan niet zoveel spektakel op het veld als in andere potten. Maar je kan dan ook niet zeventien wedstrijden top zijn.”

,,Het klopt van geen kanten en dat weet de KNVB ook. Zo zijn er wel meer dingen”

Het derde niveau van Nederland is Van Leeuwen tot nu toe goed bevallen, al heeft hij zijn kanttekeningen. ,,Kijk je speelt gewoon elke keer een topwedstrijd. Vorig seizoen waren het toch een ander soort wedstrijden. Dit niveau is veel hoger. Zowel technisch, tactisch, eigenlijk op elk gebied. Zeker als je kijkt naar de zondagclubs. In de zaterdag Derde Divisie gaat het nog redelijk gelijk op. Hoe anders is dat op de zondag? De Dijk en Westlandia en misschien Dongen staan ver voor op de rest. Als je naar dat niveau kijkt, is het veel minder dan de Tweede Divisie.”

48 uur
Er komt nu een zwaar paasweekend aan voor VVSB, waarin de paarsgelen twee potten moeten spelen. ,,Het wordt heftig¨, volgens de Noordwijkerhoutse trainer. ,,Belachelijk dat we twee wedstrijden moeten spelen in 48 uur terwijl we al 28 zware potten erop hebben zitten. Het klopt van geen kanten en dat weet de KNVB ook. Zo zijn er wel meer dingen.”

,,We zijn vorige week dan wel helemaal kiekeboe gespeeld door Jong AZ, maar de taak blijft daar toch in eerste instantie opleiden. Bij amateurclubs is dat ten eerste winnen. Geen een amateurclubs speelt om op te leiden. Wedstrijden zoals tegen Katwijk daar draait het om en niet, met alle respect, Jong FC Twente uit.”

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN