,,Dit is een schande, VVSB-onwaardig”, tierde coach Wilfred van Leeuwen na de doelpuntloze remise van zijn ploeg bij OJC Rosmalen. ,,Ik heb altijd gezegd dat we op alle vlakken honderd procent moeten zijn, anders komen we tekort. We legden vandaag een slechte instelling op de mat en schoten in mentaal opzicht flink tekort.”

Vorige week spatten de vonken er in topper tegen FC Lienden (2-2) nog vanaf, maar vandaag was het vanuit Noordwijkerhouts perspectief ondermaats. ,,Ik moet ook wel zeggen dat de tegenstander al het tempo uit de wedstrijd haalde, continu achteruit liep en genoegen nam met een punt. Dat is niet eenvoudig”, vervolgde Van Leeuwen. ,,Tegen zo’n tegenstander moet je dan juist iets extra’s geven, maar dat deden we niet. We hebben dan nog een soort van geluk dat we tegen een tegenstander speelde die er weinig van kon, anders wordt zo’n vorm van arrogantie gewoon afgestraft.”

Niet om aan te gluren

,,De eerste helft was niet om aan te gluren”, vervolgde Van Leeuwen. ,,In de rust heb ik me flink opgewonden. Kijk, er zijn altijd wedstrijden dat het niet loopt, maar dan moet je gewoon de mouwen opstropen. De tweede helft was iets beter, maar nog steeds onvoldoende.” Van Leeuwen zag twee kleine lichtpuntjes. ,,Frans van Niel haalde zijn niveau en Michael van Laere viel aardig in. Maar meer niet.”

VVSB bleef niettemin voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen. Van Leeuwen: ,,Laten we uitgaan van een incident. Kijk, als je jezelf alleen kan opladen voor een topper, dan is het tijd voor de bekende spiegel. Volgende week spelen we tegen UNA en dat is weer een soort van topper. Dan moeten we revanche nemen.”

De schade leek voor VVSB beperkt te blijven. Concurrent FC Lienden won echter in blessuretijd van ADO ’20 en vergrootte het gat tot vijf punten.

OJC Rosmalen – VVSB 0-0

VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Tichem (74. De Rijk), Van Niel, Parami (60. Van Laere), Serbony (46. S. van der Slot), Tavilla.