Wilfred van Leeuwen is blij dat de voetbaljaargang ten einde is voor VVSB. Zijn ploeg sloot zaterdag af met een 3-0-nederlaag bij Harkemase Boys en eindigt daardoor als twaalfde in de Derde Divisie A. “Het is een moeizaam seizoen geweest”, stelt Van Leeuwen. “We hebben in sommige wedstrijden best wel aardig gespeeld. Maar als je alles bij elkaar optelt, hebben we vanaf het moment dat Max Ossedrijver in de nacompetitie van vorig seizoen zijn voet brak alleen maar achter de feiten aangelopen.”

Volgens Van Leeuwen was de aanloop al verre van ideaal. “We hebben vorig seizoen tot vrij laat in de nacompetitie gespeeld en daarna maar een voorbereiding van vier weken gehad. Vlak daarvoor werd Leroy George nog even weggekocht. In de nacompetitie brak Max zijn voet. Hij is nog steeds niet terug, maar daar hebben we gewoon heel slecht op geanticipeerd. Er had gewoon heel snel een verdediger bij gemoeten.”

Verdedigers in laatste lijn
Bovendien moest een aantal spelers opgetraind worden. “Voor Leroy hebben we Gyliano van Velzen gehaald, maar hij kwam vanuit Cyprus en was by far niet fit. Mounir Mounji kregen we erbij van ODIN ’59, maar ook hij was niet fit. Dat moet je wel ff aan de bak. Het heeft er in geresulteerd dat we continu hebben moeten schuiven en bijna alleen maar met middenvelders in de laatste lijn hebben gespeeld. Dan weet je dat het een lastig seizoen wordt omdat je er elke wedstrijd drie of vier moet maken.”

Zodoende balanceerde VVSB volgens hem continu op ‘een dun lijntje’. “We hebben defensief dus de nodige uitdagingen gehad, maar ook voorin toen Jesse van Nieuwkerk wegviel. Daarnaast hebben we afscheid genomen van Luca Tarani, die er niets aan deed om fit te worden, en van Daan Tervoort. Uiteindelijk word je een beetje ingehaald door je eigen beleid en moet je heel snel en heel lang gebruiken van jongens die net zijn aangehaakt of proberen aan te haken. Dat breekt je gewoon op tijdens het seizoen.”


Beluister hieronder het hele audio-interview van verslaggever Sander van der Plas met Van Leeuwen:


Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van Wetten keert terug bij VVSB

POPULAIRE BERICHTEN