De eerste contractverlenging van een trainer uit de regio is een feit. Wilfred van Leeuwen is ook volgend seizoen trainer van VVSB. Hij gaat op voor zijn vierde seizoen bij de paarsgelen. ,,Ik wil met deze groep promoveren naar de Tweede Divisie en daarin een rol van betekenis spelen in het linkerrijtje”, klinkt het ambitieus. 

Van Leeuwen is naar eigen zeggen een ‘gelukkig man’. Sinds zijn entree aan de Boekhorst zit de prestatiecurve van VVSB in een duidelijk stijgende lijn. Met een huidige tweede plaats in de competitie en plaatsing voor de achtste finales van de KNVB-Beker is er ook dit seizoen nauwelijks reden tot klagen

Noten kraken
,,We evalueren altijd voor 1 december”, legt Van Leeuwen uit. ,,Daarin bespreken we de hele gang van zaken. Iedereen wordt gehoord en mag vertellen hoe hij er in staat. Af en toe worden er ook harde noten gekraakt, maar dat is nodig als je met elkaar stappen wil blijven maken. Over het algemeen vinden alle betrokken partijen het prettig werken. Dan moet je gewoon verlengen, vind ik.”

De geboren Sassenheimer mocht zich naar eigen zeggen verheugen in de belangstelling van andere clubs, maar was niet geïnteresseerd. ,,Ja, er is contact geweest met andere clubs”, vertelt Van Leeuwen. ,,Maar er was geen reden om weg te gaan. Stel dat er onoverkomelijke problemen waren, dan was het anders geweest. Maar die zijn er niet. Daarnaast ben ik een opbouwtrainer, die het proces boven het resultaat stelt.”

VVSB gaat proberen de organisatie rond het eerste elftal verder te professionaliseren. Vorig seizoen werd gestart met intensiever gebruik van videoanalyses en wederom heeft Van Leeuwen snode plannen. ,,We hebben nu twintig hartslagmeters besteld. Dat is voor ons een hele stap. Daardoor kunnen we nog beter gaan monitoren tijdens de training en programmaatjes op maat maken.”

Jeugdopleiding
Mogelijk wordt Van Leeuwens takenpakket nog uitgebreid. ,,Er is een vernieuwd jeugdbeleid in de maak, waarin ik mogelijk een rol ga spelen. Ik word al regelmatig om advies gevraagd en bij de jeugdopleiding betrokken. Het is nu aan de club of ze dat willen uitbreiden. Maar dat is van latere zorg. De prioriteit ligt nu bij de selectie van 1 en 2 en om die kwalitatief op peil te houden.”

Volgens de coach zit er nog veel rek in zijn selectie. ,,Het is niet zo dat we alle wedstrijden met twee vingers in onze neus winnen”, nuanceert hij. ,,Volgend seizoen hopen we een rol van betekenis te spelen in de Tweede Divisie. Dat is ambitieus, maar je moet wel ergens in geloven. We zijn een aantal jaar geleden een bepaalde weg ingeslagen met verzorgd en attractief voetbal. We zijn daar nog lang niet klaar mee.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO