Het Rijnsburgse Boys van na de winterstop heeft een ander gezicht gekregen ten opzichte van voor de winterbreak. Elf punten uit vijf wedstrijden, voor het eerst sinds de thuisoverwinning tegen VVSB (4-0) de nul gehouden en geen gemor van spelers die het niet eens zijn met de visie van de trainer. De cijfers tegen Jong Sparta (3-0) spraken voor zich. In de wedstrijd tegen de Rotterdamse beloften werd vooral duidelijk dat de Rijnsburgers op dit moment met veel strijd en – gek genoeg- vertrouwen spelen. 

Zo af en toe liet de thuisploeg zien echt zien waartoe het elftal in staat is. Maar daar ging het na afloop van de wedstrijd helemaal niet over. Ook niet dat het bij tijd en wijlen niet fantastisch was om naar te kijken. Trainer Wilfred Van Leeuwen was vooral blij met het gevoel wat er op dit moment heerst bij zijn elftal.

„Ik heb genoten van de teamspirit. Niet alleen van de elf spelers op het veld, maar ook de bank erbij. Op dit moment zitten we in een bepaalde fase waarin alles goed op zijn plek valt en iedereen zich schikt in zijn rol. Soms kunnen we dan wel eens boven onszelf uitstijgen, maar dan moet wel alles kloppen. We wonnen deze wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk door de instelling van de gasten.’’

Vertrouwen
Die mindset zorgde ervoor dat Van Leeuwen na afloop een tevreden coach was. Rijnsburgse Boys verzamelde voor de winterstop elf punten in elf wedstrijden. In het nieuwe jaar is dat aantal al bereikt na vijf duels. Van Leeuwen had daarom geen zin meer om terug te blikken op de slechte serie van zijn ploeg en de eventuele redenen die daaraan ten grondslag lagen.

„Op dit moment zijn we tevreden over de situatie waarin we als team op dit moment zitten. Er wordt hard getraind en de resultaten spreken voor zich.” Volgens Jeffrey Jongeneelen is daar maar één verklaring aan vast te knopen. „Vertrouwen. Dat is makkelijk gezegd, maar zo werkt het nou eenmaal. Je weet van elkaar wat iedereen z’n kwaliteiten zijn. Je merkt aan het elftal dat iedereen weer zelfverzekerder op het veld loopt. Met deze spelers weten we dat we vanzelf wel een goal maken. Dat is vandaag wel gebleken.”

Joël Tillema werkt de tweede goal van de wedstrijd binnen

Dat het veldspel bij de Rijnsburgers niet altijd even goed was, werd na afloop niet ontkend. Sparta coach, Jeroen Rijsdijk, vond zijn elftal de eerste helft dan ook de betere ploeg. Hij was dan ook van mening dat de Rotterdammers de wedstrijd uit handen gaven. Jongeneelen zag het iets anders.

„Zij kunnen heel goed voetballen, maar dat hebben we in de eerste helft redelijk aan banden gelegd. Misschien gaven we een paar kleine kansjes weg, maar die mogelijkheden hebben wij ook gecreëerd. De 1-0, vlak voor rust, was het kantelpunt van de wedstrijd.’’

Nul gehouden
Dat bleek, want direct na de thee scoorde de ploeg van Van Leeuwen de 2-0 via Joël Tillema. Het duel zat toen eigenlijk al compleet op slot. Via Furhgill Zeldenrust kwam de eindstand op het scorebord. Van Leeuwen kon zijn team op verdedigend vlak niks verwijten.

„De eerste helft speelden wij niet goed, maar in het tweede bedrijf werden wij de betere ploeg. Dat had heel erg met de wind te maken. We stonden als ploeg wel heel goed. Op momenten van balverlies, gaven we niks weg. Een keer de nul houden werd ook wel eens tijd.’’

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta 3-0 (1-0) 45. Meefout 1-0, 47. Tillema 2-0, 75. Zeldenrust 3-0.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Artien, Bakker, Opoku, Demon, Ros (80. Knol), Spruijt, Tillema, Magan (45. Zeldenrust), Meefout (80. Tel), Jongeneelen

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Meijers na ruime zege in Hardenberg: ,,Een bevrijding”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)