Wilfred van Leeuwen heeft net z’n praatje gedaan voor de sponsoren van Rijnsburgse Boys als hij nog even naar buiten wordt gewenkt voor een laatste analyse over de derby tegen VVSB. Op dat moment komt de Noordwijkerhoutse trainer,  Jack Honsbeek net naar boven gelopen, de Rijnsburgse tribune op. Van Leeuwen tikt z’n bevriende collega terwijl hij de wedstrijd de revue laat passeren. ,,Jack heeft nog het nodige werk te verzetten.”

Bij Honsbeek is de eerste woede enigszins gezonken. Honsbeek knipoogt naar Van Leeuwen probeert het colaatje in de handen van z’n collega over te pakken. ,,Daar zit geen Malibu in hoor, dat is pure cola”, lacht de Rijnsburgse coach. Honsbeek gelooft de analyse van z’n conculega verder wel en loopt verder de sponsorhome binnen op Sportpark Middelmors.

Buiten wordt er rustig verder gediscussieerd of Rijnsburgse Boys nou zo goed was of VVSB nou zo slecht. Oud-voorzitter Cees Driebergen hoort het van een klein afstandje aan en roept de aanwezigen na afloop toe: ,,Niet alles geloven wat Wilfred, zegt hoor.”

,,De veldbezetting klopte, de passing was zuiver, de coaching onderling was goed.”

De stemming is in ieder geval goed in Rijnsburg na de 4-0. Logisch. De eerdere vier ontmoetingen tussen de twee partijen gingen allen naar de Noordwijkerhouters. Rijnsburgse Boys was dominant vanaf minuut één, zag Van Leeuwen.

,,Dit is wat we als technische staf graag willen zien. Dan kan je zeggen dat het door de tegenstander komt, maar dat slaat nergens op. Tegen Hardenberg en TOP Oss zag het er niet zo goed uit als vandaag, maar toen was het ook al vrij behoorlijk.”

Onoverwinnelijk
Van Leeuwen had zijn ploeg geconcentreerd de taken zien uitvoeren. ,,De veldbezetting klopte, de passing was zuiver, de coaching onderling was goed.” Om er ‘Cruijffiaans aan toe te voegen: ,,Het gaat steeds meer op een ploeg lijken die uitstraalt wat ik graag wil zien.”

Terwijl Bram Ros de bal aan de voet heeft, geeft Van Leeuwen op de achtergrond instructies

Om z’n bewoording van de wedstrijd nog meer kracht te geven herhaalt de geboren Sassenheimer een gesprekje die hij vlak daarvoor had gehad met een paar VVSB’ers, z’n oud pupillen. ,,Ik heb tegen die jongens gezegd: jullie kunnen staan waar jullie willen, maar als we zo blijven spelen, dan zijn wij moeilijk te verdedigen. We moeten alleen nog één stap maken: we moeten het ook zelf gaan geloven. De onoverwinnelijkheid”

Van Leeuwen stak z’n ploeg een behoorlijke veer in de kont, maar had ook z’n oude werkgever zien zwalken. ,,Jack (Honsbeek, red.) heeft flink wat werk aan de winkel, zoals wij dat ook hebben met ons team. Maar dat VVSB zo matig voetbalde, dat kwam door ons, vind ik. Ze hebben geen koekenbakkers in het veld staan.”

,,De ranglijst vind ik half mei pas interessant.”

Het was het enige moment dat Van Leeuwen even sprak over VVSB. Daarna ging het direct weer over z’n eigen ploeg. ,,Ik vond het opvallend dat wij als ploeg na afgelopen dinsdag, die honderdtwintig minuten, dit als collectief op de mat konden leggen. Als het team goed is, dan kan het individu uitblinken.”

Ranglijst
Zonder op namen in te gaan deelde de oefenmeester de mening dat linksback Jordy Strooker een groot aandeel had in de overwinning op VVSB. Telkens werd de back gevaarlijk in aanvallende zin, en schakelde het daarmee ook direct elke aanvalsdrang van VVSB uit.

Met de overwinning op de Noordwijkerhouters op zak, staan ‘de Uien’ nu op de derde plek in de Tweede Divisie. ,,Maar dat vind ik half mei pas interessant”, weerlegde Van Leeuwen ook maar elke titelaspiratie in Rijnsburg. ,,Als je elke wedstrijd speelt voor de winst, boeit de ranglijst tot mei niet.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys pijnigt VVSB: ,,Ze hebben één grote rondo gespeeld”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)