,,Behoudens die gemiste kansen heb ik eigenlijk weinig op te merken”, stelde Wilfred van Leeuwen. VVSB won de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-1 bij HSC ’21. Dat ging eigenlijk met speels gemak, stelde de coach. 

,,Een heel verdiende overwinning”, stelde Van Leeuwen. ,,We hadden eigenlijk uit moeten lopen naar 4-0 of 5-0. Tien minuten voor tijd scoorden zij de 1-2. Uit een counter, nadat wij vrij voor de keeper hadden gestaan. In de laatste tien minuten was het nog wel even billenknijpen, omdat zij lange ballen gingen spelen. Maar echt in de problemen zijn we niet geweest.”

VVSB was op een comfortabele 2-0 voorsprong gekomen door goals van Giovialli Serbony en Frans van Niel. ,,Vanaf een minuut of tien zijn wij heer en meester geweest. We maakten twee goede goals. Frans uit een afgeslagen bal en Giovialli na een goede aanval.”  VVSB liet vervolgens na de score verder op te voeren.

Lekkere flow

Het relatieve gemak waarmee VVSB de nummer elf van de Topklasse klopte, was voor Van Leeuwen geen verrassing. ,,Nee, dat verbaast me niet. We hebben drie hele goede oefenwedstrijden gespeeld en trekken de lijn van voor de winterstop door. HSC is best een aardig voetballende ploeg met kwaliteit, maar wij zitten er op het moment heel lekker in.”

VVSB verkleinde door de zege het gat met FC Lienden tot vijf punten. De koploper kwam zelf niet in actie. VVSB strijdt met Lienden ook om de tweede periode. ,,De focus ligt nu op die periodetitel. Dat is de eerste prijs die we kunnen pakken. We staan samen met Lienden bovenaan. Wij krijgen nog drie pittige tegenstanders, maar die krijgen zij ook. Het wordt spannend.”

HSC ’21 – VVSB 1-2 (0-1). 27. Van Niel 0-1, 51. Serbony 0-2, 79. Ottink 1-2.

VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, De Rijk, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Parami, Serbony, Tavilla (90. Hoek)

Foto: Tino Stulen

Klik hier voor een samenvatting van RTV Oost


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)