Wilfred van Leeuwen en Dogan Corneille, coaches van VVSB en FC Rijnvogels, kijken uit naar de seizoensopening voor hun teams. Op de Boekhorst gaan de derdedivisionisten zaterdagmiddag strijden om een ticket voor de tweede voorronde van de KNVB Beker.

Bij beide trainers heerst een gezonde mate van nieuwsgierigheid. “Ja, ik heb er erg veel zin in”, reageert Corneille. “Ik vind het altijd een mooi moment. Na een intensieve voorbereiding waarin je veel op elkaars lip hebt gezeten, waarin het voor iedereen dringen was om een plekje te bemachtigen, wil je graag weten waar je staat. We hebben een redelijk tot prima voorbereiding achter de rug. Tegelijkertijd loop ik lang genoeg mee om te weten dat dat allemaal niet zoveel zegt.”

‘Er zijn inmiddels genoeg amateurverenigingen die er over mee kunnen praten hoe het is om ver te komen.’

Bij collega Van Leeuwen leven soortgelijke gevoelens. De geboren Sassenheimer is content met het affiche. “Ik ben blij met Rijnvogels-thuis. Voor hetzelfde geld moet je uit naar Groene Ster. Het is een mooie wedstrijd, ook voor het publiek.”

‘Prachtige reclame’
Met een nieuw seizoen is ook het grote dromen van eeuwige roem in het nationale bekertoernooi weer begonnen, weet Corneille. “Er zijn inmiddels genoeg amateurverenigingen die er over mee kunnen praten hoe het is om ver te komen. Het schoolvoorbeeld daarvan is VVSB, met hun halvefinaleplaats in 2016, en Spakenburg afgelopen seizoen. Zelf heb ik met Maassluis ook een mooie serie neergezet en werden we er uiteindelijk door Ajax uitgeknikkerd. Dat zijn mooie avonturen en is prachtige reclame voor de club. Het zou mooi zijn om het hoofdtoernooi te halen. Dat gaat niet meevallen, maar geldt net zo goed voor VVSB.”

Ten tijde van het bekersucces, inmiddels ruim zeven jaar terug, was Van Leeuwen ook de coach van VVSB. De in het dagelijks leven strandtenteigenaar begon vervolgens in november 2021 aan zijn tweede periode op de Boekhorst. Afgelopen seizoen was Van Leeuwen dicht bij een terugkeer naar het hoogste amateurniveau. VVSB sneuvelde echter last-minute in de halve finale van de nacompetitie tegen SteDoCo.

Door het lange doorspelen heeft VVSB een relatief korte voorbereiding in de benen. “We hebben bewust gekozen voor vier weken”, vertelt Van Leeuwen. “We kiezen ervoor om het seizoen rustig op te bouwen. Dat kunnen we ook anders doen, maar dan zijn in november de rapen gaar met spierblessures.”

‘Voor de laatste lijn zou ik nog wel wat versterking willen hebben.’

Corneille aangenaam verrast
Op de Kooltuin zwaait Corneille sinds dit seizoen de scepter. De voorbereiding verliep vooralsnog naar tevredenheid. “Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van de hele selectie. En dan hebben we nog lang niet alles helemaal fit.”

Desgevraagd legt Corneille uit wie er nog in de lappenmand zitten. “Neville (Ogidi Nwankwo) is nog niet fit, daarnaast is Victor (van Montfort) door zijn enkel gegaan en heeft ook Sieb (Rutgers) enkelklachten. Dat zijn jongens die kort geblesseerd zijn en snel weer terug worden verwacht.”

“Van de langdurig geblesseerden is Jesse Driebergen goed op de weg terug”, vervolgt Corneille. “Hij doet in blokjes weer alles mee en verwacht eind september weer helemaal terug te zijn. Daarnaast is ook Nino Roffelsen herstellende van een kruisbandblessure. Hij denkt na de winterstop terug te zijn. Verder is Dennis Bakker geopereerd aan zijn schouder. Die schoot heel veel uit de kom en daarvoor was een operatie nodig. Dennis is waarschijnlijk in oktober terug. Het zijn allemaal potentiële basisspelers, met veel kwaliteit, waardoor we in feite nog beter gaan worden.”

Hopen op versterking
Bij VVSB is de spoeling – met name achterin – wat dunner. “Max (Ossedrijver) is nog een paar maanden weg”, doelt Van Leeuwen op de gebroken enkel van de lange verdediger. “Daarnaast is Jord (Aanhane) ook nog een aantal maanden weg. Voor de laatste lijn zou ik nog wel wat versterking willen hebben.”

Of die versterking er gaat komen, is nog de vraag. “Daar zijn de meningen over verdeeld”, besluit Van Leeuwen.

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: EWLOnline

Lees ook: Voorbereidingen van onze regioclubs uitkomend op Divisie-niveau op een rij
Check ook: IJzendoorn wil hoe dan ook door met SJC: ‘Niet het lelijke eendje van deze kwalificatieronde worden’


POPULAIRE BERICHTEN