We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekeinde gaat het dan echt gebeuren; de Topklasse gaat weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met de vier trainers die gaan proberen zich te plaatsten voor de Tweede Divisie. In aflevering twee is het de beurt aan Wilfred van Leeuwen (VVSB).

Wilfred, wat verwacht je van je eigen ploeg?

,,We gaan voor die top zeven, want we willen graag naar de Tweede Divisie. Verder willen we ons spel verder perfectioneren. Dat betekent veel de bal hebben en aantrekkelijk voetbal spelen. We willen uit en thuis hetzelfde spelletje spelen. We hebben in de voorbereiding veel conditioneel getraind om dat vol te kunnen houden. Er is dus redelijk zwaar getraind en dat zag je ook wel aan de resultaten van de eerste oefenduels.”

Wie wordt er kampioen?

,,Het zal toch weer gaan tussen het bekende rijtje ploegen. FC Lienden, UNA en De Treffers. Die laatste ploeg heeft een paar goede aankopen gedaan. Ook AFC verwacht ik weer bij de top.”

Wie moeten oppassen voor degradatie?

,,Dat is moeilijk te zeggen. Vorig jaar had je twee hele zwakke broeders in Leonidas en EDO. Dat zie ik dit seizoen niet gebeuren. SWZ Boso Sneek en TEC ken ik niet goed. Magreb ’90 is een technische ploeg met goede spelers. Het wordt ook een andere competitie. Er zal eerder gerekend gaan worden, omdat er ook maar een degradatieplek is.”

Je schaart je eigen elftal niet automatisch bij de favorieten?

,,Wij zullen door de buitenwacht ook bij de favorieten gerekend worden en dat mag ook. Ik denk dat wij nog vaker de bal krijgen van de tegenstander. Daarom moeten we nog bekwamer worden in het zelf aanvallen, maar nog belangrijker is om bij balverlies die counter eruit te halen. Dat heeft ons vorig seizoen een aantal keer opgebroken. Ik vind dat we een betere selectie hebben dan vorig seizoen. Het niveau is weer omhoog gegaan. Die jonge gasten moeten zich nog wel aanpassen aan het hogere niveau. Junioren- en beloftenvoetbal is toch anders dan seniorenvoetbal. Olaf Schell en Tommy Bekooij hebben die ervaring al wel.”

Maandag werd bekend dat oud-VVSB’er Koen Bosma volgend seizoen aan de slag gaat bij een concurrent van jullie, namelijk AFC. Had je hem niet liever zelf in je elftal gehad?

,,Er is wel contact geweest met Koen. Niet alleen onlangs, maar de gehele tijd dat hij in het buitenland zat. Uiteindelijk is het van een terugkeer niet gekomen. Dat is niet erg, omdat ik vind dat onze groep goed is zoals die nu is. Koen is een goede voetballer en een fijne gozer, dus ik hoop dat hij het goed gaan doen bij AFC.”

Is iedereen fit voor het openingsduel tegen HSC’21?

,,Alleen achter de naam van Stefan Kraaijvanger staat nog een vraagteken. Verder ben ik er grotendeels wel uit. Het wordt zeker geen makkie, want ik heb HSC zien spelen tegen Quick Boys en dat viel me niet tegen. We kunnen onze borst natmaken.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Steven Bemelman


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)