Als Wilfred van Leeuwen de vraag wordt gesteld of hij een blij man is na drie zeges op rij met VVSB, kijkt hij even naar beneden. Een aantal meter verderop staat zijn jonge zoontje. “Ik ben sowieso een blij man. Kijk eens, dat is toch het allermooiste”, vertelt hij bijna glunderend. Even daarvoor had hij zijn zoontje ook meegenomen richting de kleedkamer om de 4-0-zege op ODIN ’59 met zijn spelers te vieren. “Het was zijn eerste Cees de Roo.”

Cees de Roo is het vaste overwinningslied dat door de captain van VVSB bij een overwinning wordt ingezet. Een andere traditie is het eten van biefstuk op donderdagavond. Dat wordt alleen geserveerd op de Boekhorst na drie zeges op rij. VVSB versloeg dus ODIN ’59 en daarvoor ook DEM (0-2) en DOVO (1-0).

“Drie keer gewonnen, drie keer de nul en veel goals gemaakt. Dat is prima”, stelde Van Leeuwen tevreden vast. “Vandaag hebben we ook vier echt mooie goals gemaakt.” Vooral de eerste en de laatste (afstandsschoten van respectievelijk Mounir Mounji en Thomas Schaap, red.) mochten er zijn. Tussendoor was Gyliano van Velzen het eindstation van twee prima aanvallen.

Beetje in slaap gesust?
Bij vlagen was het kwaliteitsverschil groot tussen VVSB en hekkensluiter ODIN ’59 – dat zijn complete selectie kwijtraakte. Mede daardoor leek VVSB bij vlagen wel in slaap gesust te worden. Zag Van Leeuwen dat ook zo? “Ik kijk liever naar mezelf, ik vind dat we onszelf een soort van in slaap susten. Dat is niet nodig, maar ook wel begrijpelijk. Je krijgt tegen deze ploeg de tijd en die nemen we ook.”

En dan na een klein knikje: “Je kunt altijd wel kritisch blijven, maar dit soort wedstrijden moet je gewoon winnen. Hier gaan ploegen echt nog wel punten tegen verspelen.”

Conditioneel in orde
Van Leeuwen constateerde genoegzaam dat zijn ploeg er momenteel conditioneel ‘goed voorstaat’. “Ik heb altijd gezegd, vorig seizoen ook, dat we even tijd nodig hebben om fit te worden. Met name de onderkant van de groep moet daarin mee omhoog. We hebben nieuwe jongens die zijn aangesloten en zij hadden aan het begin wat moeite met het niveau, met het tempo. We hebben van de week weer shuttle run-testen gedaan en de resultaten zagen er goed uit. We kunnen het lang volhouden en lang druk naar voren geven. We zitten fysiek nu op een bepaald niveau dat nodig is om wedstrijden te winnen. En nu moeten we ook betere tegenstanders gaan verslaan.”

“Tegelijkertijd blijft het een dun lijntje, ik heb nul verdedigers op de bank”, vervolgt Van Leeuwen. “Dat blijft gewoon een zorgenkindje. We moeten hopen dat alles fit blijft.”

Eerder werd al duidelijk dat Max Ossendrijver nog lang uit de roulatie is. Hij brak eind vorig seizoen zijn enkel en scheurde ook zijn enkelbanden volledig af. Daarnaast zijn ook Obi Onyeike en Jord Aanhane niet inzetbaar. “Ik verwacht voorlopig niemand terug. Obi heeft een of andere injectie in zijn knie gekregen en kan vanaf deze week weer gaan optrainen. Jord is geopereerd aan zijn meniscus en heeft ook nog een lange weg te gaan.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: VVSB soepel naar derde overwinning op rij, Ter Leede onderuit
Check ook: Mounji over fraaie treffer: ‘Zat wat geluk bij’


POPULAIRE BERICHTEN