Wilfred van Leeuwen verscheen met de borst vooruit op de persconferentie na FC Utrecht – VVSB (3-0). De coach was ondanks de bekeruitschakeling zo trots als een pauw. ,,Als je van 24.000 man een staande ovatie krijgt, dan ben je zo trots als een aap met zeven lullen”, vertelde hij. ,,Dat gaat door merg en been en dat is waarvoor je het doet. Ik vind het ook heel terecht voor de spelers na dit geweldige bekeravontuur.”

Ook collega-coach Erik ten Hag gaf de credits aan de paarsgelen. ,,Allereerst wil ik de tegenstander complimenteren”, begon de Utrecht-trainer zijn betoog. ,,Over het bereiken van de halve finale en de manier waarop ze vanavond weerstand hebben geboden. Ze hebben zich er niet bij neergelegd en alles gegeven. Dat hebben wij ook gedaan. Het was een heel vervelende wedstrijd. Toen VVSB uit de koker kwam rollen, begon iedereen te juichen, behalve deze trainer. Die had liever op Feyenoord gehoopt. Zo’n wedstrijd kunnen wij alleen maar verliezen.”

Fysiek voorbereid
Van Leeuwen zag de wedstrijd precies verlopen zoals verwacht. ,,In de competitie kunnen wij meer druk vooruit geven en de tegenstander dwingen tot een lange bal. We wisten dat dat vandaag niet kon en hebben de jongens vooral fysiek voorbereid op wat ging komen. Ze hebben het geweldig gedaan. Utrecht kreeg de eerste helft een aantal kansen, waarvan vooral uit corners, en onze keeper hield ons een paar keer goed op de been.”

,,Zelf kregen we een kansje via Vladimir Jozic en wat corners. In de tweede helft kon Bekooij ook nog aftikken uit een corner. Maar dat was, denk ik, teveel van het goede geweest. Ik ben trots op de ploeg, de staf en alle vrijwilligers die er enorm veel tijd en moeite hebben ingestoken om hier 2100 fans van VVSB te kunnen krijgen. Ik wil ook de felicitaties aan Utrecht geven en ze veel succes in de finale wensen.”

Van Leeuwen lichtte ook nog zijn wissel, verdediger Tim de Rijk voor Tommy Bekooij, na een uur spelen toe. ,,Als hij een stappenteller had denk ik dat Tommy de marathon van Rotterdam, of in dit geval de marathon van Utrecht, heeft gelopen. Die was klaar. In de tweede helft gooide Utrecht het tempo omhoog. We kwamen niet aan aanvallen toe. Dan kun je er een aanvaller bij zetten, maar ik wilde een middenvelder om de gaten dicht te lopen.”