Rijnsburgse Boys is klaar voor koploper AFC zaterdagmiddag. Trainer Wilfred van Leeuwen wil, zoals we hem over het algemeen kennen, van angst of een aangepaste manier van spelen niets weten. ,,Natuurlijk moeten wij geconcentreerd verdedigen als zij de bal hebben. Maar dat moeten zij ook als wij de bal hebben. Wij gaan altijd van eigen kracht uit.” 

De instelling die de Sassenheimse oefenmeester krachtig verwoord, is misschien wel precies waar ze in Rijnsburg vorig seizoen naar op zoek waren. Van trainer Pieter Mulders werd ondanks redelijk goede resultaten niet verlengd, omdat de Rijnsburgers dominanter en attractiever wilden spelen. ,,Ik denk wel dat het lukt”, aldus Van Leeuwen. ,,Het is bij vlagen heel goed en bij vlagen goed. We hebben nog onze momentjes waarin we wegzakken, maar de basis is zeker gelegd”, gaat de trainer verder.

,,Dat vertrouwen is belangrijk voor vandaag”

Zo’n ‘wegzakmomentje’ beleefden ‘de Uien’ vorige week in Barendrecht toen het na een 0-4 voorsprong in de slotfase nog penibel werd: 4-5 winst. ,,Op zoiets doel je dan, ja. Aan de andere kant worden er voor rust ook twee spelers uit de wedstrijd geschopt. Dat brengt wel de organisatie in de war. Maar uiteindelijk hebben we hem over de streep getrokken, dat vertrouwen is belangrijk voor vandaag (zaterdag, red.)”, vertelt Van Leeuwen.

De spelers die zaterdag voor de thee naar de kant kwamen waren Bram Ros en Maikey Parami. Of de middenvelder en rappe aanvaller vanmiddag wel weer inzetbaar zijn, daar kan en wil van Leeuwen nog niets over kwijt. ,,Hangende het onderzoek kan ik daar nog niets over zeggen. En ik wil AFC ook niet wijzer maken dan ze nu zijn.”

Bekend
De oud-trainer van VVSB weet in ieder geval precies wat hij tegen de Amsterdammers voorgeschoteld krijgt. In zijn tijd bij de Noordwijkerhouters in de zondag Topklasse kwam hij AFC natuurlijk al vaak tegen. ,,AFC  is een ploeg met een hele positieve spelopvatting. Het spel begint daar altijd helemaal achterin. Daarbij hebben ze nu een aantal wedstrijdbeslissers bij. Je had daar Melvin Grootfaam al en daar heb je dan nu Yordi Teijsse en Raily Ignacio nog bijgekregen.”

Vooral laatstgenoemde ‘wedstrijdbeslisser’ staat op de Middelmors gezien zijn periode in het zwart-geel extra in de schijnwerpers. Ook voor Van Leeuwen is Ignacio een goede bekenden. Bij Westlandia werkten de twee een jaar samen. ,,Ik denk wel dat ik Raily goed ken ja. Punt één is het een ontzettende aardige gozer. En daarnaast is hij een fantastische spits, op veel gebieden een fenomeen.”

,,Maar ik weet ook wat Raily niet kan”

Een van de aspecten die de Haagse spits een fenomeen maakt, is dat hij de voor Rijnsburg vervelende gewoonte heeft om altijd tegen zijn oude club te scoren. ,,Dat kan best. Maar ik weet ook wat Raily niet kan, dus op die manier moet ik mijn ploeg zo goed mogelijk voorbereiden. Het heeft geen zin om angstig te zijn”, zegt Van Leeuwen.

Wat dat betreft heeft extra druk op de wedstrijd leggen in zijn totaliteit onnodig. Ook gezien de ranglijst is de wedstrijd volgens de oefenmeester nog niet cruciaal. ,,Ja, we staan zes punten achter als we verliezen. Daar gaan we niet vanuit, maar anders zijn er nog 23 keer drie punten te winnen. Dit is nog geen beslissende wedstrijd, daarom moeten we gewoon rustig blijven.”

Al met al: Rijnsburg ontvangt de Amsterdamse koploper met open vizier.

Foto: Cor Spruijt / Rijnsburgse Boys.nl

Lees ook: De Zwart en Quick Boys: waardering van beide kanten
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys