Koen van Liempt zag als bankzitter dat het spel tijdens Quick Boys – Katwijk (2-3) in de eerste helft teleurstellend was in de tweede voorronde van de KNVB-beker. In de tweede helft mocht de rechtsbuiten van de blauw-witten gaan warmlopen en zag hij hoe de bezoekers op een 0-2 voorspong kwamen. „Dan denk je gelijk: dit wordt wel heel lastig’’, erkende Van Liempt. Maar de aanvaller kwam erin en plots maakte de thuisploeg twee goals. Mede door een assist en een goal van de 20-jarige speler.

„Hier mocht ik als invaller alleen maar van dromen’’, straalde Van Liempt na z’n spetterende invalbeurt. „Het was echt waanzinnig. Het publiek ontplofte. Ik had met een paar supporters afgesproken dat ik naar ze toe zou komen als ik zou scoren. Met die gasten heb ik nog samengespeeld in de jeugd en ze zijn nu gewoon ‘diehard’ Quick Boys-fan. Gelukkig kon ik ze direct vinden.’’

‘Katwijker’
Z’n geweldige invalbeurt zette hem die avond in de spotlights. Zo mocht de aanvaller komen opdraven bij FOX Sports, waar ze per abuis Van Liempt als een ‘echte’ Katwijker neerzette. Toch kwam hij pas als tweedejaars B-junior naar de blauw-witten. De rechtsbuiten werd geboren in Amsterdam, groeide op in Nieuw-Vennep en woont nu al acht jaar in Noordwijk. 

„Maar ik voel me wel al een jongen van de club. Als ik rondloop op het sportpark zie ik namelijk veel bekende gezichten en kan ik met iedereen een praatje maken. Waarom ik niet bij Noordwijk speel? Ik heb daar een aantal jaar gevoetbald, maar het niveau in de jeugd is daar niet zo hoog. Daarom koos ik uiteindelijk voor Quick Boys.’’

„Dat merk je vooral aan zijn voetbalhumor’’

Die keuze lijkt voorlopig niet slecht uit te pakken. Van Liempt mocht vorig seizoen vanuit de JO19-1 aansluiten bij de selectie en ruiken aan het grote werk. Zo maakte hij vorig jaar al zijn debuut, maar had hij in eerste instantie moeite met het niveauverschil. „Dat was echt waanzinnig groot. Ik vond het lastig om alle ruimtes te belopen.’’

Daarbij hielp het ook niet dat de band met zijn toenmalige trainer, Erik Assink, een stuk minder was dan die met de huidige coach, Edwin Grünholz. „Ik wil geen kwaad woord over Erik zeggen, maar ik had bij hem wel een beetje het idee dat hij verder wilde bouwen met de jongens die er al stonden. Hij wilde niet echt graag gebruikmaken van jeugdspelers. Dat is zijn goed recht, want het lukte hem uiteindelijk ook om te promoveren.’’

Maar de geboren Amsterdammer is blij dat Grünholz nu de touwtjes in handen heeft op Nieuw-Zuid. Al vanaf moment één voelde hij meer vertrouwen van de ex-trainer van Westlandia. Van Liempt kan merken dat zijn coach ooit profvoetballer is geweest.

„Dat merk je vooral aan zijn voetbalhumor. Ik voel gewoon een klik met hem. Afgelopen dinsdag kwam hij ook direct naar me toe en vertelde me dat ik trots moest zijn. Ik had het volgens hem verdiend. Zoiets doet me ontzettend goed.’’

„Dit vergeet ik nooit meer’’

Prachtig moment
Maar nu veel mensen hem inmiddels kennen, door onder andere de landelijke media-aandacht van Fox Sports, wil Van Liempt meer. Ook al is het pas zijn tweede jaar bij de senioren. Hij legt de lat hoog voor zichzelf. 

„Daar word ik alleen maar beter en gretiger van. Ik wil minstens zes keer in de basis staan en een aantal keer invallen dit seizoen.’’ Ondertussen geniet hij nog even verder van z’n prachtige invalbeurt tijdens de derby. „Dit vergeet ik nooit meer’’

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Verlaan (UVS): „Wij mogen niemand onderschatten, dus ook Kagia niet”

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)