"banner

De controllers en tv’s kunnen door onze samenwerkende partner, WePlay Esports, weer uit de doos worden gehaald, want er staat aanstaande zondag 3 februari weer een evenement voor de deur. Ditmaal organiseert Hillegom de voorronde van de VIDB FIFA 19 Cup.

Sven van Lierop is namens de evenementencommissie van de Hillegommers betrokken bij het FIFA-toernooi. Samen met nog vier anderen verwacht hij weer een leuke ‘happening’ te organiseren. 

„We zien met z’n allen eigenlijk geen reden om het evenement niet nog een keer te houden. Het is super goed georganiseerd. Als organisatie zijn wij wel aanwezig, maar we regelen eigenlijk niet zoveel. De begeleiding is uitstekend en het materiaal is altijd goed. Daar zijn we uitermate tevreden mee.’’

Aantal deelnemers
Zo komt de VIDB FIFA Cup dus voor de derde keer naar Hillegom. Tot nu toe hebben dertig jeugdleden zich ingeschreven. Dat is een verbetering ten opzichte van de twintig aanmeldingen van vorig jaar. Toch vindt Van Lierop dat aantal nog wel aan de magere kant.

„Als je kijkt naar het aantal jeugdleden wat wij hebben, dan verwacht je dat zoiets beter bezocht wordt. We doen er alles aan om de kinderen te interesseren en te laten weten dat het aanstaande zondag op het programma staat. Door middel van ‘posts’ op de website,  Facebook en het maken van posters proberen we de aandacht te wekken. Daarnaast zorgen we ervoor dat iedere begeleider van zijn jeugdelftal het even vertelt in de kleedkamer.’’

„Het is wel lastig om andere dingen te organiseren voor de jeugdleden.’’

Aan de promotie voor het evenement moet het daarom niet liggen. De voorgaande jaren is er door de aanwezigen telkens enthousiast gereageerd. Het maakt het volgens Van Lierop extra leuk dat de deelnemers het ergens voor doen, namelijk een finaleplek. 

„Dat er uiteindelijk vier spelers naar de eindstrijd mogen is een extra motivatie voor iedereen. Dat de finale ook nog tegen andere clubs uit de regio wordt gespeeld, komt daar nog is bovenop. We hebben er bewust voor gekozen om het op een zondag te organiseren waarop Hillegom niet thuis speelt (het eerste speelt een uitduel bij LSVV, red.). Want wanneer we dat eventueel wel zouden doen, is het simpelweg te druk in de kantine. ”

Andere evenementen
Een FIFA-toernooi is bij uitstek een leuk initiatief voor de kinderen. Het is buiten de standaardevenementen, zoals het jaarlijkse voetbalkamp, een van de weinige activiteiten voor de jeugd. Maar de club heeft wel nagedacht over andere initiatieven.

„Alleen is dat nu weer een beetje ondergesneeuwd door het evenement van aankomende zondag. Het is wel lastig om andere dingen te organiseren voor de jeugdleden. Voor de senioren hebben we bijvoorbeeld een darttoernooi en een voetbalquiz, maar de interesses van de jonge ‘kids’ liggen daar toch minder. We gaan er wel over nadenken, eventuele andere ‘games’ liggen dan bijvoorbeeld voor de hand.’’

Wil jij je nog inschrijven voor de VIDB FIFA 19 Cup bij sv Hillegom? Dat kan! klik dan hier.

Lees ook: ‘Getipte Van Zwieten wint FIFA Cup voorronde: „Game eigenlijk niet zoveel meer’’’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA