De vele reacties op het bericht dat Quick Boys inzette op maar liefst 10.000 toeschouwers in het duel met Katwijk, heeft er toe geleid dat VIDB het een en ander wilde verifiëren. Bronnen binnen Quick Boys melden vorige week dat er wellicht meer mensen op af kwamen dan in het verleden. Dit was echter niet voorzitter Henk-Jan van Maanen.

De vele Twitterberichten en de reacties op Facebook hebben ook de preses verrast. Van Maanen geeft tekst en uitleg. ,,Wij hebben een vergunning voor 7300 toeschouwers op Nieuw Zuid. Meer mag niet van de brandweer. Het klopt dat dit aantal nog op kan lopen als er mensen in de duinen gaan zitten of staan. Dit is echter niet aan Quick Boys, want het duingebied is natuurgebied. Alleen denk ik dat er geen plek is voor 3000 mensen in de duinen. Dat zal niet worden toegelaten.”

Mocht de kaartverkoop zo storm lopen dat blijkt dat meer mensen dan toegestaan naar het duel willen, is er altijd nog een oplossing volgens Van Maanen. ,,Wij zullen dan op het laatste moment snel schakelen en iets moeten bedenken. Net zoals de Elfstendentocht dat doet. Je zou dan kunnen denken aan een extra tribune. Maar voorlopig doen we dat niet.”

Van Maanen weet dat de barrière van 10.000 toeschouwers weleens is gehaald op Nieuw Zuid. ,,Met wedstrijden van het Nederlands Elftal is het voorgekomen. Dus het kan in theorie wel. Wij voldoen nu aan alle eisen van de brandweer met die 7300 plaatsen. Als dat meer wordt, zullen we extra maatregelen moeten treffen. Ikzelf hoop op minimaal 5000 mensen, en als het er meer worden, is dat alleen maar mooi.”

De kaartverkoop voor de derby die op 1 november wordt gespeeld, is deze ochtend van start gegaan.

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels