Een knappe prestatie van Kilian van Mil en Tim Freriks. Zij hebben woensdag met hun club Akademisk Boldklub de kwartfinale van de (landelijke) beker in Denemarken bereikt.

Van Mil en Freriks verruilden afgelopen zomer allebei Katwijk voor Akademisk Boldklub, negenvoudig kampioen van Denemarken en nu uitkomend op het derde niveau. In de competitie zijn de prestaties nog niet geweldig (een zesde plaats na dertien wedstrijden), maar in de DBU Pokalen is dat een heel ander verhaal.

Eindelijk een keer thuis
Akademisk Boldklub won al drie bekerwedstrijden op vreemde bodem en mocht nu thuis aantreden tegen Vejle Boldklub, dat speelt in de Deense Eredivisie. Van Mil en Freriks begonnen in de basis, maar werden allebei in de loop van de tweede helft vervangen.

Freriks was even daarvoor op onfortuinlijke wijze bij de tegengoal (de 1-1) betrokken. Hij schampte een voorzet, waardoor die het eigen doel in caramboleerde. Een domper, maar uiteindelijk kwam het voor Akademisk Boldklub goed in de strafschoppenserie. De reeks werd met 3-2 gewonnen.

In een kort persoonlijk bericht op Instagram laat Freriks weten een nadrukkelijke voorkeur voor de loting te hebben. Hij hoopt op een treffen met stadgenoot FC Kopenhagen, de grootste club van Denemarken.

UPDATE
De loting heeft Akademisk Boldklub gekoppeld aan FC Nordsjælland. De kwartfinale gaat over twee duels: Akademisk Boldklub speelt begin december eerst uit en dan thuis.

Lees ook: Freriks verlaat de Krom voor Deens avontuur: ‘Het is heel snel gegaan’
Check ook: Van Mil wil in stijl afsluiten bij Katwijk: ‘Is nog geen club ooit gelukt’


POPULAIRE BERICHTEN