De 0-2 nederlaag van VVSB tegen GOES paste eigenlijk wel in het plaatje van de turbulente week die de Noordwijkerhouters doormaakten. In zeven dagen tijd meldde Spakenburg zich voor trainer Eric Meijers, onderhandelden VVSB en Spakenburg over de oefenmeester, vertrok de hoofdpersoon uiteindelijk uit Noordwijkerhout en werd er tweemaal verloren in eigen huis. Eerst tegen DVS’33 en zaterdag tegen GOES. ,,Weet je wat het gekke is? We hebben constant het idee gehad dat we de controle hadden”, vond aanvoerder Frans van Niel over de nederlaag tegen de Zeeuwen.

Toch bleef VVSB met lege handen over. Net als eerder op de week. De paars-gelen zullen een geldbedrag hebben overgehouden aan de ‘transfer’ van Meijers richting Spakenburg, maar moesten wel dealen met een tussentijds vertrek van de eindverantwoordelijke. Patrick van der Fits nam zodoende de rol van Meijers over tegen GOES en wenste weinig te veranderen in de spelprincipes bij VVSB.

Ook de doorgeschoven assistent begon met de Noordwijkerhouters in een 5-3-2-opstelling, net zoals Meijers dat sinds z’n komst naar De Boekhorst deed. Toch moest het systeem halverwege overboord. ,,We hebben compleet gedomineerd, maar kwamen wel in de eerste helft op een 0-1 achterstand. Na een uittrap van hun keeper, lag de bal in twee, drie passes bij ons in de goal”, ergerde Van Niel zich aan die tegentreffer.

,,De club maakt een ‘trainersprofiel’ aan en luistert daarin ook naar de spelers.”

,,Als je tegen zo’n tegenstander op een 0-1 achterstand komt, weet je dat het nog lastiger gaat worden. Toen zijn we halverwege geswitcht naar 4-3-3.” Het Zeeuwse GOES kwam niet naar Noordwijkerhout om de toeschouwers te trakteren op een voetbalfeestje. ,,Dat wisten we van tevoren. Daar waren we op voorbereid. We begonnen ook best aardig. We kwamen regelmatig voor de goal van GOES, maar echt grote kansen wisten we niet te creëren.”

En eigenlijk was dat het totaalbeeld van de wedstrijd. Ook toen VVSB met drie aanvallers ging spelen veranderde het beeld niet. ,,We kwamen wel iets meer over de zijkanten, maar creëerden te weinig. Zij hadden ook een paar grote verdedigers, die kopsterk waren. Op die manier konden we onze aanvallers dus ook niet echt aanspelen.”

Bewijzen
Tot overmaat van ramp scoorden de bezoekers in de tweede helft ook nog de 0-2. GOES deed daarmee voor even afstand van de zestiende plek in de Derde Divisie. VVSB zag juist FC Lisse langszij komen op de ranglijst. ,,We wilden ons juist extra bewijzen”, beweerde Van Niel. ,,We hadden juist het gevoel dat we de goede kant gingen onder Meijers.” Tot het bericht van afgelopen donderdag De Boekhorst bereikte.

En toch verandert er op korte termijn niet zo veel in Noordwijkerhout na het vertrek van Meijers, vindt de aanvoerder. ,,Alles blijft hetzelfde. De assistent schuift nu door, de rest van de staf blijft gewoon zitten. Er heerst ook geen onrust op de club. Er hangt geen negativiteit. Al baalde ik wel van het bericht van donderdag. Maar ik was niet totaal verrast. Er hingen toch al wat verhaaltjes in de lucht. Ik vind het vooral enorm zonde voor de club. Meijers had echt een goed team neergezet. Je moet als speler zelf eerst maar zien waar de volgende trainer mee komt.”

,,Iedereen kent die documentaire waar hij in zat. Die gaf een totaal verkeerd beeld van hoe hij daadwerkelijk is.”

De aanvoerder heeft daar zelf ook een stem in. ,,Absoluut. De club maakt een ‘trainersprofiel’ aan en luistert daarin ook naar de spelers. In dat geval heb ik het liefst een trainer die nu vrij is en met ons voor langere tijd aan de slag kan gaan. Als je nu een interim trainer gaat halen, wordt het er niet rustiger op.”

Hoge pet
Van Niel vind de keuze van Meijers niet alleen vervelend voor de continuïteit, ook is de captain van VVSB een fan van ‘de trainer Meijers’. ,,Iedereen kent die documentaire waar hij in zat. Die gaf een totaal verkeerd beeld van hoe hij daadwerkelijk is. De sfeer was altijd goed. Hij stond open voor alles en iedereen.”

,,Ik vind het jammer dat hij naar Spakenburg gaat, maar als dat iets is wat hij heel graag wil, dan vind ik het heel netjes dat VVSB heeft meegewerkt. Meijers is belangrijk geweest voor ons. Toen hij kwam, waren we bijna ten dode opgeschreven in de Tweede Divisie. Hij heeft ons heel knap nog naar de nacompetitie weten te leiden. Helaas hebben we ‘finale’ daarin net aan verloren.”

VVSB – GOES 0-2 (0-1) 27. Schalkwijk 0-1, 61. Wissel 0-2

VVSB: Valk, Fecunda, Verhoeve, Arroyo, Zandbergen (56. Martins), Vijlbrief, Evers (73. Heemskerk), De Rijk, Van Niel, Bouw (73. El Osrouti), Zschusschen

Archieffoto: Tino Stulen

Lees ook: ‘Noordwijk bevrijdt zichzelf tegen HHC Hardenberg’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)