Het goede humeur van Jesse van Nieuwkerk aan de telefoon verraadde binnen no-time de gemoedstoestand in het Katwijkse op dit moment. De horde ‘Achilles ’29-uit’ werd zonder al te veel moeite geslecht. Aan de andere kant van het land won Quick Boys met 3-5. Het werd een vrij perfecte generale voor wat volgende week dè clash van het seizoen moet gaan worden op Nieuw Zuid tegen vv Noordwijk.

Dat het in Groesbeek van 1-4 nog even 3-4 werd maakte de lange spits overigens geen seconde bang. ,,Nou ja, even zeiden we wel tegen elkaar: ‘hoe kan het dat we drie minuten geleden nog 1-4 voor stonden en dat het nu 3-4 staat?’ Gelukkig zijn we daarna scherp gebleven. Het is alleen jammer dat we niet bij 1-4 zijn uitgelopen naar 1-8. Je weet nooit of het doelsaldo nog belangrijk gaat zijn dit seizoen.”

De Katwijkers kwamen via Van Nieuwkerk binnen 37 seconden al op voorsprong in Groesbeek. Een minuut later lag de gelijkmaker overigens alweer achter in het net bij doelman Paul van der Helm. Via Tejan brachten de blauw-witten nog wel een 1-2 voorsprong de rust in.

Blik op Noordwijk
Na rust leek Quick Boys via twee snelle goals uit te lopen naar een makkelijke middag. Na twee rappe tegentreffers oogde het voor de buitenwacht nog even spannend. ,,Die goals vielen ook in een rommelige fase. Het spel lag vaak stil vanwege blessures en wissels. De wedstrijd deed me daardoor een beetje denken aan het duel tegen Eemdijk thuis. Toen werd het van 4-1 ook ineens 4-3. Uiteindelijk wonnen we dat duel met 6-3.” Tejan besliste dus vijf minuten voor tijd de wedstrijd definitief.

,,We moeten als team laten zien wat we kunnen en op twee punten komen van Noordwijk.”

En dus kon vrij rap na het duel de blik alvast op Noordwijk. De Katwijkers wisten vanwege het aanvangstijdstip van 15:30 uur dat de Noordwijkers, al dan niet moeizaam, hadden gewonnen van Jong FC Groningen. Een driepunter in Groesbeek leek daarmee noodzakelijk om de titelstrijd in de Derde Divisie spannend te houden.

,,Vier weken geleden hebben we tegen elkaar gezegd, dat we twaalf punten moesten halen uit de vier aankomende duels. Dat is nu gelukt”, vertelde Van Nieuwkerk. ,,We hebben tegen Achilles nog wat spelers uit voorzorg al eerder naar de kant kunnen halen. Joey Ravensbergen heeft ook bijvoorbeeld maar een kwartiertje gespeeld, omdat hij al vier gele kaarten op zak had. In de clash van volgende week wil je niet spelers vanwege zo’n ‘lullig kaartje’ missen.”

Spannend
Heel Katwijk-Zuid lijkt op die manier klaar te zijn voor confrontatie met de ploeg van Kees Zethof aankomende zaterdag. ,,Absoluut de kers op de taart, zo’n duel. Als je voetballer bent, hoop je op zo’n spannende eindstrijd van de competitie. We moeten als team laten zien wat we kunnen en op twee punten komen van Noordwijk.”

De boomlange spits, die volgend seizoen naar GVVV gaat, kan in die titelstrijd zomaar een belangrijke schakel zijn bij de Katwijkers. De aanvaller scoorde vorige week tegen SJC al tweemaal en deed dat tegen Achilles ’29 nog eens dunnetjes over. Ook werd op hem de overtreding gemaakt waaruit Tejan uit een vrije trap de 1-2 maakte.

,,Van teletekstpagina 834 naar 833 is snel gedaan hè?”

,,Toen wij drie weken op rij verloren vlak na de winterstop ben ik van linksbuiten naar de punt van de aanval verhuisd. Dat gaat elke week iets beter. Dat is ook veel meer echt mijn positie dan op de flanken. Maar ik speelde op links, omdat het team daar op dat moment naar vroeg. Nu heb ik in de punt denk ik laten zien wat ik kan en heb ik mijn voeten laten spreken. Ik heb laten zien dat ik eigenlijk nog wel bij Quick Boys had kunnen spelen na dit seizoen.”

GVVV
De situatie is anders: Quick Boys nam in de winterstop het besluit afscheid te nemen van de spits. Enkele maanden later tekende hij bij GVVV. Die zag hij via social media en teletekst zaterdagavond winnen bij VVSB. ,,Na een wedstrijd kijkt er altijd wel iemand in de kleedkamer even op teletekst naar wat de andere ploegen hebben gedaan.”

,,Van teletekstpagina 834 naar 833 is snel gedaan hè? De meeste speler willen eerst even de eindstanden in de Derde Divisie bekijken en daarna wat de andere ploegen uit de regio hebben gedaan in de Tweede Divisie. Ik vraag dan altijd wel even wat GVVV gedaan heeft. Ik hoef me in ieder geval geen zorgen te maken of ze volgend seizoen nog in de Tweede Divisie spelen of niet.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘De Vries (Katwijk): ,,De supporters verdienen het dat we onze stinkende best blijven doen”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels