Het was wel het weekeinde van de keepers in de Bollenstreek. Zo werd Mark de Vries bij Katwijk als een donderslag bij heldere hemel gepasseerd, bij FC Lisse is eerste keus Brian van der Werff nog geblesseerd en bij Quick Boys moest vaste doelman Martijn de Zwart genoegen nemen met een plek op de bank en  staat aanwinst van Jesper Hogendoorn onder de lat.

Rijnsburger Richard van Nieuwkoop wist de concurrentiestrijd wel te winnen van Virgel Deen bij ‘de Uien’ en betaalde dat vertrouwen dubbel en dwars terug, door zijn ploeg met een aantal fraaie reddingen langs Barendrecht te slepen.

Vertrouwen
Van Nieuwkoop is het inmiddels wel gewend. ,,Dit is geloof ik de vierde keeper die ik achter mij houd”, rekent hij voor. ,,Dat hoort er ook bij. Dat maakt jezelf beter. Ik sta er nu een aantal jaar in. Maar ik moet mezelf wel blijven bewijzen. Virgil en ik hebben allebei drie duels gespeeld. De trainer besluit uiteindelijk wie keept, ook op basis van trainingen. Dan is het heerlijk dat je het vertrouwen zo kan terugbetalen.”

,,Virgil is een talentvolle keeper, die er echt wel gaat komen.”

Trainer Pieter Mulders bedankte zijn sluitpost na afloop ook voor zijn goede optreden. ,,Hij pakt een paar schitterende afstandsschoten van Joey Jongman. We bleven ook na de 3-2 ver naar voren spelen en dan geef je ruimte weg. Daarin was Richard heel belangrijk. Ook nog bij die gevaarlijke een-op-een situatie later in de tweede helft.”

Mulders stelt dat Van Nieuwkoop veel beter in vorm is dan een jaar geleden. ,,Hij heeft een perfecte voorbereiding gedraaid. Vorig jaar was dat anders. Richard heeft blijkbaar die concurrentie nodig. Virgil is een talentvolle keeper, die er echt wel gaat komen.”

Fel
Van Nieuwkoop zag zaterdag dat zijn ploeg op dezelfde voet doorging als voor de zomer. Weer kwam Rijnsburg achter en weer werd een achterstand goedgemaakt. ,,Het was voor de rust niet goed en niet fel genoeg. Ik was twee keer kansloos en dan sta je zomaar met 2-0 achter. In de rust zijn er harde noten gekraakt. Dat was ook wel nodig. Barendrecht wist zich geen raad met onze tactiek na rust. Daarna kwamen ze weer in de wedstrijd en pak ik een paar goede ballen.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)