Vorig seizoen ging Van Nispen tweemaal kansloos onderuit tegen DOSR. Bij de start van de nieuwe voetbaljaargang wisten de geelhemden in Roelofarendsveen een mooie overwinning (1-2) te boeken. ,,Zwaarbevochten, dat wel”, stelde de nieuwe coach René Ras. ,,Het was een echte teamprestatie. De jongens hebben heel hard gewerkt.”

,,Als er één ploeg had moeten winnen, dan waren wij dat geweest. Maar met een gelijkspel had ik ook kunnen leven”, stelde Ras. ,,Onze organisatie stond goed en we gaven weinig weg. Bovendien scoorden we twee keer uit een fantastische aanval.”

Ras: ,,Zij misten de eerste honderd procent-kans. Twee minuten later scoorden wij wel. In plaats van 1-0 stond het dus 0-1 voor ons. Dat voetbalt wel een stuk lekkerder. In de eerste helft vond ik ons voetballend beter. De tweede helft gingen zij va banque spelen en kwamen we onder druk, zonder grote kansen weg te geven.” Halverwege het tweede bedrijf liep Van Nispen uit naar 0-2. Vijf minuten voor tijd deed DOSR uit een penalty iets terug, maar de zege kwam voor Van Nispen niet meer in gevaar.

Van Nispen trad in Roelofarendsveen niet op oorlogssterkte aan. Naast Max Oostenrijk (vermoedelijk het hele seizoen afwezig) miste Ras ook onder meer Fadil Sukurica en Mike van Haaster. ,,De jongens die in het veld stonden hebben het vertrouwen zeker niet beschaamd. In de breedte, vooral aanvallend, heb ik niet te klagen.”

ed_de_groot


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)