Na vijf nederlagen op rij is de missie van Van Nispen toch nog volbracht. Het won  van WVC met 2-1 door twee goals van Joeri Nederstigt. Een gewenste overwinning die nodig was om de vijf verliespartijen weg te spoelen en zich helemaal veilig te spelen.

Voor Samir Krupic is de cirkel rond. De 37-jarige multifunctionele speler nam voor de wedstrijd afscheid. Krupic gaat volgend seizoen het tweede elftal trainen. Het werd een bewogen dag voor de routinier. Tijdens je afscheid de laatste wedstrijd winnen is een prachtige afsluiting, zeker na vijf nederlagen op rij. Als klap op de vuurpijl was zijn dochter nog de pupil van de week. Krupic nam haar zelf aan zijn hand mee naar de stip.

Krupic is blij dat het voetballen voor hem erop zit. ,,Fysiek gezien kon ik het nog wel bijbenen, daar niet van. Maar het twee keer in de week moeten trainen werd alleen maar zwaarder, en de zin minder. Het is wel zo dat als je eenmaal op het veld staat je er weer overheen bent. Vorig seizoen heb ik met René afgesproken dat het mijn laatste jaar zou zijn. Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen. Het tweede elftal coachen en samenwerken met René op het trainingsveld is weer een geheel nieuwe uitdaging voor mij.”

Effectief Van Nispen
Ras was voor de wedstrijd nog reëel. ,,We moeten nog een punt binnenhalen, liefst drie”, zei hij. De coach werd na acht minuten al op zijn wenken bediend en zat gelijk een stuk rustiger op de bank. Nederstigt zorgde vlot voor de 1-0 voorsprong en de ban was gebroken. Het vervolg van de eerste helft was het aanzien zeker waard. Van Nispen ging effectief met de kansen om en weer was Nederstigt productief. Ditmaal na 34 minuten spelen. Krupic bediende Oostenrijk die schitterend de bal op de slof van Nederstigt deponeerde: 2-0. De Zilkers waren zeer effectief.

Na de rust kwam de ploeg van coach Mohammed Bougrine snel terug in de wedstrijd. De bezoekers gingen vrijuit op zoek naar de aansluitingstreffer. Na vier minuten was het raak toen door knullig verdedigen Rico Drost de 2-1 binnenschoot. Na de goal van WVC werd de wedstrijd er niet beter op. Wat de ploeg van Bougrine ook probeerde: de gelijkmaker viel niet. Tussendoor raakte keeper Tom van Maris nog geblesseerd en hij werd vervangen door Andy Otte. De stand-in goalie liet zich (ook) niet verschalken en zo bleef de 2-1 voorsprong staan.

Ras was blij met de goede afsluiting van het seizoen. ,,Ja toch nog in het linkerrijtje geëindigd na al die verloren wedstrijden. We hebben de doelstelling met hangen en wurgen gered. Ik ben blij dat het seizoen voorbij is. Als je ziet hoeveel spelers we misten en hoe het met de fysieke gesteldheid is, dan is het goed dat we erin zijn gebleven en geen nacompetitie hoeven spelen. Voor Samir vind ik het mooi dat hij zo kan afsluiten. Een goede speler die je altijd kunt gebruiken met zijn ervaring en rust. Volgend seizoen gaan we samenwerken op het trainingsveld. Ik kijk ernaar uit.”

Van Nispen – WVC 2-1 (2-0). 8. Nederstigt 1-0. 34. Nederstigt 2-0. 49. Drost 2-1.

Van Nispen: Van Maris (75. Otte), De Groot, Westerop, Koen van der Linden, Oostenrijk (62. Pompe), Witteman, Krupic, Meiland, Van Eeden, Nederstigt (69. Jelle van der Linden)

Archieffoto: Trudy van den Berg