Na twee nederlagen in vier duels was Van Nispen er alles aan gelegen om zondag wel een goed resultaat neer te zetten. De Zilkers willen een rol van betekenis spelen in de Derde Klasse en dan kun je niet te veel schade oplopen in het begin. De ploeg van René Ras trof in Alphen een tegenstander van formaat. Een van de topploegen in de afdeling, die vorig seizoen nog streed voor een ticket een niveau hoger. Van Nispen liet zien wel degelijk mee te kunnen doen, want de bezoekers namen de drie punten terug naar De Zilk. Koen Damen kroonde zich tot matchwinnaar.

,,Dit is wel een hele lekkere overwinning”, zegt Damen een paar uur na de wedstrijd. ,,Alphen is een goede tegenstander, met een paar individueel sterke spelers. Het was moeilijk, zoals je mocht verwachten, maar wij zaten aan de goede kant van de score. Dan is het uiteindelijk wel verdiend, denk ik.”

Volgens Damen had het net zo goed in 5-5 kunnen eindigen. Beide ploegen kregen volop kansen om te scoren, alleen de keepers bleken net iets beter te zijn dan de aanvallers van dienst en dus bleef het scoreformulier akelig leeg. Op één naam na, die van Damen. Alle credits gaan echter naar Mike van Haaster, die de man een niet te missen kans gaf. ,,Mike passeerde een paar man en opeens stonden we met z’n tweeën alleen voor de doelman. Hij legde de bal netjes opzij en ik hoefde alleen maar voor een leeg doel binnen te schuiven.”

Blessure
Vlak na de rust moest Damen zich laten vervangen met een hamstringblessure. ,,Ik kreeg er gedurende de wedstrijd steeds meer last van. Ik denk dat ik er op tijd ben uitgegaan, maar wat de exacte schade is en of ik komend weekeinde kan meedoen, weet ik niet.”

Van Nispen moest het zondag doen zonder sterkhouder Jelle Vleugel, die last had van zijn mond. Vleugel is er komend weekeind echter gewoon weer bij, als Van Nispen het moet opnemen tegen het gedegradeerde Voorschoten’97. De geelhemden staan nu met Alphen samen met negen punten uit vijf duels slechts één punt achter koploper SJZ. Damen: ,,Deze winst was daarom heel belangrijk. Je ziet het al aan de uitslagen. Niemand is nog ongeslagen. Geen enkele ploeg steekt er echt bovenuit.”

Overstap
Het was voor de van VVSB overgekomen speler zijn eerste competitiedoelpunt. Damen is een onbetwiste basisspeler bij Van Nispen in de eerste paar weken. De overstap om te gaan spelen in een eerste elftal in plaats van vroeg te moeten acteren in het tweede van de Noordwijkerhouters is hem goed bevallen. ,,Het gaat prima. Ik ben goed opgenomen in de groep. Iedere donderdagtraining blijven we met de selectie lekker een biertje doen in de kantine. Daar houd ik wel van. Gezelligheid is ook belangrijk.”

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)