Van Nispen blijft door een 5-0 zege tegen ASC uitzicht houden op een vervangende periodetitel. Met nog drie duels te gaan, staan de manschappen van René Ras op poleposition voor een plek in de nacompetitie. De grootste concurrent voor de felbegeerde vierde plaats is Voorschoten’97 dat een punt onder Van Nispen staat. De 5-0 zege doet vermoeden dat de ploeg van Ras een makkelijke middag had tegen ASC. Het was eerder geflatteerd te noemen.

De grootste domper na de ruime overwinning was dat topscorer Mike van Haaster het veld geblesseerd moest verlaten. De spits liep een gescheurde enkelband op. De verwachting is dat hij minimaal vier wedstrijden uitgeschakeld is. Toch bleef de thuisploeg de productie opschroeven nadat de aanvalsleider noodgedwongen de catacomben op had moeten zoeken. Dat geeft de Zilkse burger moed voor de komende weken.

De bezoekers uit Oegstgeest toonden zich strijdbaar in De Zilk. Ajax Sportman Combinatie was ook niet kansloos in de wedstrijd, maar vergat alleen drie tot vier uitstekende kansen te verzilveren in de eerste helft. Ook Van Nispen zat niet stil en kreeg al in de eerste minuut via Jelle Vleugel een goede kans. Zijn lob mislukte echter.

,,Ja, de gestopte penalty van Tom was wel het breekpunt van de wedstrijd moet ik zeggen.”

Rond het half uur kreeg Vleugel weer een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging over. Ook het vizier van Bren Zonneveld stond niet op scherp. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het was gezien de kansen een klein wonder dat het scorebord nog op 0-0 stond vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft. Dat Van Nispen alsnog de rust in ging met 1-0 was een geschenk uit de hemel. Koen Damen benutte een penalty.

Strafschop
Na rust zette ASC gelijk aan, op zoek naar de gelijkmaker. Het was aan Van Nispen-keeper Tom van Maris te danken dat de stand niet binnen drie minuten op 1-1 stond. Eerst keerde hij een inzet, om vervolgens een minuut later een penalty van Jesse Tas uit zijn doel te ranselen. Dat was het breekpunt van de wedstrijd. Vier minuten later stond het 2-0 toen Sjors Meiland raak mikte.

Doelpuntenmaker Sjors Meiland kijkt geconcentreerd naar de bal

De bezoekers waren geknakt, alhoewel ze bleven voetballen om alsnog de aansluitingstreffer te maken. Dat betekende veel ruimte voor Van Nispen op de tegenstoot. Die derde goal viel rond de 68e minuut toen Zonneveld toesloeg. De wedstrijd was daarmee definitief gespeeld. Vleugel en Dick Verhoeven deden ook nog een duit in het zakje met de 4-0 en 5-0.

,,Ik ben blij dat we nog ergens voor spelen. Het zou mooi zijn als we ook nog een toetje kunnen binnenhalen.”

Trainer Ras toonde zich na afloop logischerwijs tevreden. ,,Ja, de gestopte penalty van Tom was wel het breekpunt van de wedstrijd moet ik zeggen”, complimenteerde de trainer zijn doelman. ,,Of het 1-1 wordt of 2-0 dat verschilt nogal. Daarna namen we de regie over en bouwden we de score verder uit naar 5-0.”

Nacompetitie
De oefenmeester keek gelijk vooruit na de 5-0-overwinning. ,,Ik ben blij dat we nog ergens voor spelen. Het zou mooi zijn als we ook nog een toetje kunnen binnenhalen in de vorm van de play-offs. Het wordt spannend met nog drie duels te gaan.”

Van Nispen speelt eerst zondag tegen Kickers ’69 uit. Een week later volgt de derby tegen Warmunda thuis en op de slotdag gaat de ploeg uit De Zilk op bezoek bij de nummer drie van de competitie: Aalsmeer.

Van Nispen – ASC 5-0 (1-0) 45. Damen (pen.) 1-0, 52. Meiland 2-0, 68. Zonneveld 3-0, 75. Vleugel 4-0. 81. Verhoeven 5-0.

Bijz: 49. Tas (ASC) mist strafschop

Van Nispen: T. van Maris, Van Steijn, Van Westerop, Van der Linden, (78. Sukurica),  S. van Maris, Damen, Van Haaster (55. Verhoeven), Vleugel, Zonneveld, Witteman, Meiland.