Van Nispen is zaterdag na een knotsgek duel gedegradeerd naar de Vijfde Klasse. De Zilkers verloren de finale van de nacompetitie met 3-5 van VOP. Oud-prof Berry Powel was met drie goals in de verlenging de grote man bij de Amersfoorters.

De ploeg van scheidend trainer Stephan Spruijt eindigde net onder de streep in 4B in West 2, maar begon vorige week de nacompetitie goed met een 2-0-thuiszege op De Wherevogels.

Tegen VOP kwam Van Nispen niet goed uit de startblokken. De blauwhemden namen een 2-0-voorsprong en Van Nispen-goalie Andy Otte (overigens sterk spelend) ontsnapte aan een rode kaart. In het slotkwartier vonden de Zilkers wat hun ritme én ook de aansluiting. Koen Damen kopte een fraaie voorzet vanaf rechts binnen: 1-2.

Het leidde tot hernieuwd geloof bij Van Nispen, dat zich op wilskracht in de wedstrijd vocht. Het aanvankelijk dominerende VOP liet na rust veel minder zien en zag de bedrijvige Jeffrey van der Geest de gelijkmaker aantekenen. De linksbuiten vond beheerst de verre hoek: 2-2.

Van Nispen laat na te beslissen
Het momentum lag bij Van Nispen. Als er een moment was geweest om de wedstrijd naar zich toe te trekken, was het in de eindfase van de tweede helft. Een aantal goede mogelijkheden leidden niet tot een derde Zilkse treffer, waardoor het op een verlenging uitdraaide.

Inmiddels was bij VOP Powel binnen de lijnen gekomen. De 44-jarige spits- met een lang verleden in het betaalde voetbal en bij IJsselmeervogels en GVVV – voetbalt in het vierde, maar werd nu van stal gehaald.

Vonnis geveld
Powel maakte op het complex van DTA Fortius het verschil. Hij zorgde in de eerste helft van de verlenging kort achter elkaar voor de 2-3 en de 2-4. Nadat Van der Geest er in het tweede deel van de verlenging 3-4 van had gemaakt, velde Powel definitief het vonnis over Van Nispen.

Na zijn goal (de 3-5) was het direct afgelopen. VOP vierde de promotie, het moegestreden Van Nispen droop teleurgesteld af.

Van Nispen – VOP 3-5 na verlenging
Goals: Jeffrey van der Geest (2), Koen Damen

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: Warmunda en Van Nispen zaterdag naar Zoetermeer en Amsterdam
Check ook: Succesvolle start van de nacompetitie voor Warmunda en Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN